START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Albin Normark


Albin Normark photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Kanada Kanada flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Albin Normark

Vem är du?
Mitt namn är Albin och jag är en sjuttonårig kille från Lund som till vardags går det samhällsvetenskapliga programmet på Katedralskolan och trivs riktigt bra. Sport, resor och hänga med kompisar är favoritsysselsättningar. Gillar även att vara uppdaterad på omvärlden, så jag försöker väl hänga med någorlunda i nyhetsflödet. Försöker också ta vara på möjligheter här i livet, det blir alldeles för trist utan variation. Gillar slutligen att tävla i det mesta, förutsatt att jag vinner :p

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Stiger vanligen upp ca klockan sju för att vara i skolan runt åtta. Spenderar dagen i skolan och försöker få så mycket som möjligt gjort. Tar sedan tåget hem och sätter mig och gör eventuella läxor, för att sedan bara chilla. Därefter tränar jag ett par timmar innan jag fastnar framför Facebook till cirka en timme efter att jag hade tänkt gå och lägga mig…

Varför ska personer följa din blogg?
För att det är ett så otroligt bra sätt att bli inspirerad till att själv åka! Sen är det också roligt att få en inblick i en utbytesstudents vardag och inte bara läsa de korta kommentarer som finns att läsa i de olika organisationernas broschyrer. Vad jag har förstått så är jag också enda killen som bloggar från Kanada, så kanske även för att min blogg är så unik ;)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det är något jag drömt om länge! Får en speciell “jippi-jag-är-utomlands-känsla” bara av att köra över Öresundsbron, så jag vill verkligen prova hur det är att bo utomlands ett helt år. Har även många bekanta som har åkt, och att lyssna på deras berättelser om hur bra det varit och hur kul de haft har ju inte gjort en mindre sugen om man säger som så.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag ville till engelsktalande Nordamerika för att hela kontinenten fascinerar mig. Har dock varit på semestrar i USA och mina kusiner bor där, så Kanada kändes på något sätt mer exotiskt. Sen har jag inte hört något annat positiva saker om kanadensarna som folk, inte minst av mina gudföräldrar som bodde ett år i Toronto.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Det kanske låter kaxigt, men just nu känner jag inga direkta rädslor. Det som kommer bli jobbigast är nog saknaden av familjen och vännerna, speciellt vid speciella tillfällen som jul eller sportlovet då jag alltid brukar åka skidor.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Nästan allt skulle jag vilja säga! Är otroligt taggad på att uppleva high school-andan, lära mig bra engelska, skaffa vänner över hela världen, bli hemmastadd i en ny kultur, gå på Prom, ja listan kan göras hur lång som helst!

Vad längtar du efter just nu?
Att checka in på flygplatsen och därmed påbörja mitt utbytesår!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
MJ

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Snö

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Albin Normark

Ta vara på alla bra möjligheter du får, man vet aldrig om de kommer tillbaka!

sponsorBesök bloggen
Albin Normarks blogg