START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Internationell skola - High School

Som utbytesstudent kommer du att spendera mycket av din tid i skolan. Skolorna och skolsystemen i andra länder är väldigt annorlunda mot vad de är i Sverige. Enligt många svenska utbytesstudenter som har varit i USA så är den största skillnaden mellan skolorna att den amerikanska skolan är mycket striktare. Den amerikanska skolan är full av regler som vi inte är vana vid här hemma och som kan tyckas som löjliga, men du måste ändå försöka acceptera att detta är hur deras skolsystem ser ut, och det fungerar för dem. Exempel på detta kan vara att du inte får vara i korridorerna där det finns lektionssalar under lunch för att det kan störa pågående lektioner, du måste ha ett ”hall pass” för att få vistas i korridorerna under lektionstid, eller att du måste gå tillsammans med din lärare och din klass till matsalen.

High School - USA

En annan stor skillnad är att i en amerikansk ”high school” får eleverna bygga upp sina egna scheman. De har dock vissa klasser som är obligatoriska för att ta studenten, såsom idrott, engelska och matematik. Som utbytesstudent måste du ta dessa obligatoriska ämnen om du får chansen att ta studenten, annars är din utbytesstudent organisations regler om obligatoriska ämnen de enda du behöver följa. De vanligaste obligatoriska ämnena för en utbytesstudent är engelska och amerikansk historia eller politik. Om du åker till ett annat land än USA så är sannolikheten väldigt stor att du även där måste läsa språket som talas i ditt värdland och om deras historia eller politik.

Många åker skolbuss till skolan

I USA engagerar man sig mycket mer i skolan på fritiden. Skolan erbjuder t.ex. en mängd olika sporter och aktiviteter efter skolan.Vilka sporter och aktiviteter som erbjuds varierar självklart från skola till skola, det kan vara allt ifrån basket och ishockey till schack. Att vara social i skolan och delta i diverse aktivteter gör att man träffar en massa människor och på så sätt får nya vänner. Det viktigaste är att prata med alla, inte vara rädd för att göra bort sig samt våga ta det första steget. Vänta inte på att vännerna ska ringa dig, RING DEM!

Kommentarer

1 heidi on Feb 1st, 2011 said:

ni är så doliga på att skriva fakta

2 Tuva Stener on Feb 1st, 2011 said:

Jaså? Vad är du nyfiken på, är det något speciellt?Har du tittat in på forumet? Finns massa av fakta, funderingar och information!

3 Oscar Carlsson on Feb 2nd, 2011 said:

Hej Heidi,
Jag håller verkligen med dig! Många texter är inte bra. Jag skrev de flesta 2002 och de behöver verkligen ett lyft.

Om du, Heidi, eller någon annan vill hjälpa till att förbättra texterna på Utbytesstudent.se så skriv en ny version och maila till Oscar@utbytesstudent.se.

Om den är bättre så lägger jag upp den direkt.
//Oscar

4 Henrik on Feb 7th, 2011 said:

Ska bara vara lite kritisk här och nämna några saker som jag anser att texten borde ha med:
Vilket år på high school går man? First, second, senior?
Måste man betala för skolmaten eller är den gratis?
Om skolmat erhålls, vad brukar stå på menyn?
Vad händer om man bryter mot skolreglerna?
Hur tar man sig till skolan? “Många åker skolbuss”, finns det fler alternativ?

Det här var bara några saker som jag spontant kom på. För att höja statusen på den här sidan bör ni seriöst se över hur ni formulerar er.
//Henrik

5 Jonatan on Feb 8th, 2011 said:

@Henrik:
1. Beror på din skola och organisation, men förmodligen Junior eller Senior
2. Din värd-familj betalar för mat
3. Beror på din skola, varierar väldigt mycket… På min skola serverar dom, varierande asiatisk mat, hamburgare, pizza, Burritos, smörgåsar (typ som Subway), Chicken Nuggets, någon slags pasta rätt + att det finns en salladsbar och fruktbar. Allt detta kan man välja mellan samma dag… Dock så är min skola tydligen väldigt bra när det gäller skolmat.
4. Om du bryter mot reglerna i skolan så kommer du nog antingen få en varning från din organisation eller bli hemskickad.
5. Många åker skolbuss men om du har ett värdsyskon som kör bil eller kompis så kan du åka med dom.

Hoppas du blir nöjd!
//Jonatan

6 Henrik on Feb 11th, 2011 said:

Man tackar för informationen. Vev in det i texten så kan ni nå ut till fler vilsna ungdommar som jag ;)

Mvh, Henrik

7 Madde on Mar 5th, 2011 said:

Men det är väl inte alltid värdfamiljen betalar skolmaten? Vet många utbytesstudenter som måste betala maten själva

8 Jenny on Mar 6th, 2011 said:

Jag betalar alltid min skolmat själv och här i USA är nästan alla ungdomar religiösa och många går i “Youth Group” i kyrkan som det heter här

9 Emma on Apr 4th, 2011 said:

Om man är allergisk mot något, hur fungerar det i skolan och i värdfamiljen såntfall?

10 Johan on May 21st, 2011 said:

Mitt tips till alla som tycker det är lite info på denna sida är att istället maila eller ringa till organisationerna eller företagen som arbetar med utbytesstudier.

11 Viktoria on Jul 2nd, 2013 said:

Vad händer om man skulle råka få F i ett eller två ämnen?

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club