START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Komma hem till Sverige

Efter nästan ett år utomlands är det en omtumlande känsla att komma hem. Man är såklart väldigt glad åt att träffa familj och vänner igen men samtidigt kan det kännas lite konstigt. Omedvetet har man ändrats under sitt utbytesår och man tror att hemmet och alla därhemma också har ändrats, och då kan man bli förvånad när man märker att så är inte fallet. Allting är precis som det var innan man åkte, men ända så tar det ett tag att komma in i den svenska vardagen igen. Man är ju så van med alla rutiner i värdlandet och man vet var varenda liten pryl är hemma hos sin värdfamilj och nu ska man plötsligt ställa tillbaka sig till ett liv som man har varit så långt borta ifrån i så många månader. Omställningen till vardagen i hemlandet tar ibland lite tid, men var inte orolig, man kommer in i det igen.

Tillbaka i Sverige

Förbered dig på mängder av frågor från vänner och bekanta om hur året har varit och vad du har gjort. Dock så är det egentligen bäst att prata utbytesstudent minnen med andra före detta utbytesstudenter. Även om familjerna och vännerna i Sverige försöker förstå vad man har varit med om så är det inte så lätt. En annan utbytesstudent kan på ett helt annat sätt relatera till upplevelserna!

Kommentarer

1 Emma on May 26th, 2010 said:

Måste man gå om ett år för att ta igen det året man missade i Sverige?

2 Maja on May 26th, 2010 said:

Ja, om man inte gör utbytesåret som Pre-IB.

3 Emma on May 26th, 2010 said:

Pre-IB?

4 Maja on May 26th, 2010 said:

http://sv.wikipedia.org/wiki/International_Baccalaureate_Diploma_Programme

Kallas pre-DP i artikeln.

5 Linn on Oct 2nd, 2012 said:

Kan man inte gå ett halvår och komma tillbaka till sin gamla klass?
Jag har 2/3 år eller något innan jag åker om jag vill det och har råd, men är det bara jag eller är det så att man inte vill gå 1 helt år för att inte bli av med klassen. Om det var så med ett halvår. (INTE RIKTIGT SÄKER):)

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club