START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Första intrycket i det nya landet

Det är inte att rekommendera att ha för höga förhoppningar på sitt utbytessår för det blir ändå nästan aldrig som man har tänkt sig. Att komma till ett främmande land, bosätta sig hos en främmande familj och börja på en helt ny skola där ingen talar ens modersmål kan både vara spännande och läskigt. Tankarna som snurrar i ens huvud när man precis har stigit av planet i värdlandet och är på väg för att möta sin värdfamilj är många och går inte att beskriva. Kommer jag känna igen dem? Kommer vi att komma överens? Och det är även vanligt att undra vad man egentligen har givit sig in på och om detta verkligen var rätt. Även om man har fått se kort av sin värdfamilj och sitt nya hem så är det väldigt svårt att bilda sig en uppfattning om hur det kommer att bli och även om man har gjort det så brukar den inte stämma överens med verkligheten och man kan ibland bli chockad.

Mottagning med ballonger på flygplatsen

De första dagarna i ens nya liv som utbytesstudent kan både vara jätte roliga, jätte hemska och väldigt omtumlande. Allt är nytt och man försöker så gott det går att smälta alla intryck. För vissa är de första dagarna jätte roliga och det känns som att man svävar på moln medans andra har det svårare och tycker att allting bara är fel. Mitt råd till de som känner såhär är att

Oftast har man hunnit bli lite hemmastadd hemma hos värdfamiljen innan det är dags för första besöket på skolan och första skoldagen. Även om man har fått så mycket information om sin nya skola och alla har försäkrat en att man ska bli ordentligt omhändetagen under första dagen i skolan så är det väldigt lätt att känna sig bortkommen. Känslan är ungefär densamma som när man var sju år och skulle börja ettan. Åter igen kan man undra vad man har givit sig in och om man verkligen kommer att klara sig i detta konstiga land. Vem ska man sitta med i matsalen första dagen? Kommer man att hitta nya kompisar?

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club