START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Fråga Utbytesstudent.se

Hittar ni inget svar på era frågor? Ta chansen att ställ en fråga direkt till Utbytesstudent.se.

Skicka frågor till oscar@utbytesstudent.se så försöker jag svara så snabbt jag kan.

Tidigare ställda frågor:

1. Hur många ungdomar blir utbytesstudenter varje år?

2. Varför tror du att så många drar sig för att bli utbytesstudenter? Myter/rädslor mm?

Hur många ungdomar blir utbytesstudenter varje år?
Svar från Utbytesstudent.se

Jag har själv försökt att ta reda på det. Efter lite research fick jag av en organisation en uppskattad siffra till ca. 900 utbytesstudenter / år. Jag är dock osäker på om den siffran stämmer.

Varför tror du att så många drar sig för att bli utbytesstudenter? Myter/rädslor mm?
Svar från Utbytesstudent.se

Jag tror att de flesta tycker det är för dyrt. Ett år som utbytesstudent kostar ungefär mellan 50 - 60 000kr beroende på var du åker.
Det många ungdomar/föräldrar inte tänker på är kostnaden för att ha sin son/dotter hemma ett år. (Kostnaden för mat, internet, mobil, tandläkaren, resor, boende, nöjespengar m.m.) Tar man den summan minus utbytesstudent-kostnaden blir det inte så farligt.

Den andra stora anledningen till att ungdomar inte åker som utbytesstudent är att de blir tvungna att gå om ett år. (Året som utbytesstudent tillgodoräknas ej) Det finns ett alternativ som är att gå på en “svensk skola” i utlandet. Jag vet att det finns en mycket populär skola i London.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsSenaste kommentarer
Richard - 24 Jan
behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Jordbruks- och projektfinansiering, SNABBA LÅN Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (richardcosmos5@gmail.com) Brådskande låneerbjudande.
Läs mer #Explorius Öppet Hus

Sakkari Elokkuu Astaroth - 18 Jan
Herregud, ni är så omogna. Om ni inte tycker detta är bra nog, så finns det ju wikipedia. Ni behöver inte liksom prata illa om det och tro att ni er coola. Haha, ‘‘Bertil Knullkuk’‘, satan vilken gangster du e! Du måste ju fan vara ledare av de dära’ latinos w
Läs mer #Alaska

Elin - 20 Dec
Hej allihopa! AFS är en ideell organisation, utan vinst-syfte. Vi är volontärbaserade och våra värdfamiljer får inga pengar för att ta emot en utbytesstudent, utan alla gör det för att dom precis som ni är intresserade av andra människor och kulturer. Vi har 100 års erfarenhet och är den äldsta, ideella utbytesorganisationen i världen. Vi skickar till ungefär 60 länder och till alla världsdelar. Det finns olika åldersgränser beroende på vart du vill åka, men oftast ska man vara mellan 15-18 (18,5) dagen man åker. Är man för gammal får man åka som volontär i stället! Vi har även kortare sommarprogram som man kan åka på. Alla våra medlemsavgifter går till en stipendiefond, från vilken vi delar ut stipendier till ungdomar som inte har ekonomiska förutsättningar för att åka. Men det finns massor med andra stipendier att söka. Det är bara att googla! Kolla gärna på vår hemsida för mer info: www.afs.se, eller maila oss på info@afs.se God Jul!
Läs mer #Kostnader

Albin - 30 Nov
Jag jilade dena skrivninjen jete mycke, men du hade kunnat ta med typ bigfot
Läs mer #Alaska

CommentsFacebook Fan-Club