START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Vilket land ska jag välja?

Som svensk utbytesstudent kan man välja att åka till ett antal olika länder, men majoriteten väljer att åka till USA. Orsaken till det varierar säkert mellan studenter, men en av anledningarna till att man väljer att åka till USA kan vara att vi här i Sverige har hört ganska mycket om den amerikanska livsstilen och kulturen och därför är man sugen att åka och uppleva det själv.

Välja utbytesland

Andra länder som är populära är Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien, Kanada och Frankrike.  Några saker som man kan titta på när man ska välja land är: vilket språk vill jag läsa? vilken kultur är jag mest intresserad av? vad kostar det?

United states of america

Allt om USA:s stater

Ungefär 90 % av Sveriges utbytesstudenter åker till USA. Därför har vi ny skapat en egen USA-sektion. Just nu har vi lagt upp information om “nästan” alla stater. Besök sidan nu.

Kommentarer

1 Ruth Cumpa on Jan 15th, 2010 said:

hej
min dotter vill göra utbytesstudent till PEru. kan det vara möjligt.

Hälsningar

Ruth Gillegård

2 Hanne on Jan 25th, 2010 said:

Hej, Jag tror att man kan åka till Peru med organisationen AFS. :)

3 lukas on Feb 1st, 2010 said:

tja :P
finns någon möjlighet att åka och vara utbytesstudent i Japan?

4 Hanne on Feb 1st, 2010 said:

Nästan alla organisationer skickar till Japan. Men vet att Explorius har som krav att man måste ha pluggat Japanska…

5 Felix on Mar 23rd, 2010 said:

Hejsan, jag har letat ett tag nu efter att plugga i USA, helst NY eller Kalifornien.
Skulle det kunna ordnas via er?
Mvh
Felix T

6 Felix on Mar 23rd, 2010 said:

så snabbt som möjligt vill jag åka, hörde att September var tidigast? :)

7 Hanne on Mar 23rd, 2010 said:

Utbytesstudent.se är ingen utbytesorganisation, men på forumet står det lite om ett par av de större organisationerna. Men sen är ett tips att om du inte själv kan hitta en värdfamiljs som går igenom organisationens “test” så är det inte sås stor chans att man hamnar i Cali eller NY. Och om man skulle göra det är chansen ännu mindre att man hamnar i NYC, LA eller någon annan av de stora städerna. Tyvärr låter jag negativ, men USA är ett stort land (Cali är ungefär samma storlek som Sverige) och om du vill åka i år (Till USA brukar man åka till i slutet av Juli-Början av september, beror lite på bla när man får värdfamilj) måste du vara snabb med att ansöka. Organisationerna jag vet du kan göra delstatsval med (som inte är för sent om du åker iår) är STS och EF. Mejla dem och kolla! :)
Lycka till!
Hanne

8 Sofie on Apr 9th, 2010 said:

Funderar på att plugga media i USA, CA i framtiden. Hur mycket kan det kosta ungefär? Och vad beror kostnaderna mest på? ..Är det typ tiden man stannar där eller? Mvh, Sofie

9 Hanne on Apr 10th, 2010 said:

Tror mycket beror på hur mycket fickpengar du spenderar. Men sen ett utbytesår med delstatsval kostar kanske runt 60.000 skulle jag tro. Fråga organisationen du vill åka med eller gå in på forumet och fråga :)

10 hannah on May 8th, 2010 said:

funderar på att åka som utbytesstudent i ett år till Irland när jag är 14 år. går det som fjortonåring??

11 Hanne on May 8th, 2010 said:

Jag vet inte riktigt vad EF har för åldersgräns, men vet att med rotary måste man vara 15 (om de ens har Irland..) Men annars kanske du kan vänta något år? De flesta som har fått vänta av någon anledning säger att de är glada att de har fått göra det eftersom de då är mycket mer mogna och redo för att vara borta ett år utan sina föräldrar

12 mallan on May 8th, 2010 said:

hej!
i år fyller jag 17 o jag undrar om det skulle vara möjligt att åka som utbytesstudent under sitt “svenska tredje år” till usa? jag fyller år i augusti så jag hinner ju aldrig fylla 19 under tiden jag är där.. det står ju mellan 15-18 så borde ju det gälla va?

13 Louise94 on May 29th, 2010 said:

I de flesta orginasationernas kataloger (som går att beställa gratis på deras hemsidor) står det exakta datum, det finns säkert på hemsidorna också, kolla där!

14 Hanne on May 29th, 2010 said:

Annars så finns det ju college-year med vissa organisationer? Och Au-pair med collegeutbildning som ingår…

15 André on Jun 25th, 2010 said:

tjabba, är det möjligt med att vara utbytesstudent i Hawaii? Och då menar jag inte för tillfället utan kanske i framtiden.

16 Hanne on Jun 25th, 2010 said:

Njaa, vissa organisationer skickar väl till Hawaii, men man kan inte själv välja delstat att hamna i.. dock kan man önska med vissa organisationer. :)

17 Linnea och Julia on Jul 30th, 2010 said:

Jag och min kompis undrar om vi kan bo i samma värdfamilj och gå i samma skola, är det möjligt? :)

18 Hanne on Jul 30th, 2010 said:

Jag skulle föreslå select high school (explorius) eller en boarding school i så fall.. Då kommer ni i alla fall i samma skola :) Värdfamlij/dorm kanske kan vara lite svårare

19 Paula on Aug 8th, 2010 said:

jag vill jättegärna åkta och studera i NYC, väldigt intresserad av kulturen där borta. min fråga: är det svårt att på plats i NY?

20 Matilda on Aug 8th, 2010 said:

Jag vill jättegärna åka om utbytestudent till Korea, men jag har svårt att hitt något. Det enda som finns är för högskole elever och jag är bara 15. Finns det någon organisation som skickar till korea?

21 Maja on Aug 8th, 2010 said:

Rotary tar dig precis överallt, om dina föräldrar vill ta emot någon dvs :)

22 Hanne on Aug 8th, 2010 said:

@Matilda AFS och YFU kan ibland fixa även fast det inte står på deras hemsidor.. Och som Maja sa -Rotary tar dig vart dy vill!

@Paula NYC är svårt att hamna i, upstate NY är som resten av USA.. :)

23 Jasmin on Aug 27th, 2010 said:

Hej! Jag är grymt sugen på att åka till Usa eller till australien som utbytesstudent. En fråga som jag har är, måste man kunna mycket engelska innan man kommer dit, eller får man lära sig? Och skulle man kunna boka så att man hamnar med en till som ska åka som utbytesstudent till samma plats och bo tillsammans? Då kanske man känner sig tryggare.
Ha en bra kväll! :)

24 Johanna on Aug 29th, 2010 said:

Hej, jag vill gå på High school ett år när jag egentligen ska börja första året på gymnasiet. Jag är nu 14 så det är om 2 år. Ska man börja söka stipendium nu och var kan man söka bra stipendium?

25 Johanna on Aug 29th, 2010 said:

Jag vill gå i USA förresten. :)

26 Magda on Sep 17th, 2010 said:

Finns det någon som vet hur det är att åka som utbytesstudent i Frankrike? Om det är lätt att komma in i språket osv.. ^^ ?

27 Valeria on Sep 25th, 2010 said:

Heey jag undrar om man skulle kunna åka som utbytestudent till Sydkorea!? Hittar inte nån sida & undrar om ni skulle kunna hjälpa mig med det!?

28 Michaela on Sep 28th, 2010 said:

Jag skulle vilja åka till Irland på typ språkresa under sommaren, någon som vet nåt om det? :)

29 Magda on Oct 2nd, 2010 said:

ESL kanske? :-)

30 Elin on Oct 11th, 2010 said:

Går det att dela upp sitt utbytesår på två länder? typ ett halvår i frankrike och ett halvår i USA?

31 Farah on Oct 23rd, 2010 said:

Hej, jag undrar ifall om man skulle åka som utbytestudent till Dubai eller Tunisien?

32 Hanne on Oct 23rd, 2010 said:

Jag har för mig att AFS erbjuder Tunisien…. :) och Rotary tar en nästan överallt!

33 Jonas on Dec 1st, 2010 said:

Hej. Jag är 16 och går första året på gymnasiet. I tvåan så skulle vilja åka som utbytesstudent i ett år till USA. Det jag undrar är med vilka organisationer jag kan välja mellan så att jag inte behöver gå om ett år när jag kommer tillbaka till Sverige.

34 Rebecca on Dec 7th, 2010 said:

Tjenare! Jag är 16 år och skulle vilja åka till USA i början av mitt andra år på gymnasiet, alltså hösten 2011 och plugga där i ett halvår, är det möjligt? Och kan man då välja bort värdfamilj och bo på ett sorts campus eller liknande? Jag är oerhört tacksam tacksam tacksam för svar :D

35 jackie chan on Dec 15th, 2010 said:

hallo…

36 Hanne on Dec 17th, 2010 said:

Finns vissa organisationer som erbjuder boarding school… Kolla deras hemsidor!

37 Emma on Jan 15th, 2011 said:

Hej! Jag och min kompis vill åka som utbytesstudenter till Sydkorea (helst Seoul) i 1 år. Vi är snart båda 14, och skulle vilja åka nu i höst kanske.. Vet du om det går? :D TACK SÅ MYCKET.

38 Fanny on Aug 7th, 2011 said:

Hejsan! Tack för en toppen sida!
om man vill studera ett år i sydkorea efter 2:an i gymnasiet hur ska man gå tillväga? jag har inte hittat någon användbar information.
Tack så mycket!

39 hej on Aug 28th, 2011 said:

Om man nu tänker studera 1 år utomlands i malaysia, men inte tänker typ åka med någon organisation. (bo hos en kompis därnere och hitta en skola själv) vad behöver jag mer fixa?

40 hej on Aug 28th, 2011 said:

tänker kanske åka nästa år, är 14 nu*

41 Hanne on Aug 28th, 2011 said:

Hej! Det är inte så vanligt att man väljer att åka utan organisation och vet nog faktiskt bara två som har gjort det, men jag skulle tro att det första du måste göra är att framför allt se till att familjen är insatt och villig att ha dig boende i deras hem i ett år. Även bestämma om de ska få någon ersättning eller göra det gratis. Sedan kolla upp med en närliggande skola om det finns möjlighet för dig att studera där och sen söka visum, skaffa en giltig försäkring och beställa flygbiljetter. Kan vara mycket som jag har missat men detta är det som jag kommer på nu på rak arm.
Lycka till!

42 Hanne on Aug 28th, 2011 said:

Skulle också vilja rekomendera er att istället för att ställa era frågor här gå in på forumet (Längt upp finns en flik med direktlänk) bli medlemmar där och hitta ett passande ställe att ställa frågan. Där är vi många fler som kan hjälpa till att svara på frågorna!
Mvh
/Hanne (moderator på http://utbytesstudent.se/forumo)

43 alicc on Aug 28th, 2011 said:

snabb fråga, om jag nu åker nästa år när jag ska börja i nian, då behöver jag INTE gå om nian i sverige igen väl? Vill verligen inte det..

44 Hanne on Aug 28th, 2011 said:

Tyvärr tror jag nog att du behöver det. Visst kan du prata med din studievägledare/mentor/rektor och se om ni kan lösa det så att du kan studera en del på distans och om du har tur kunna tillgodoräkna en del av kurserna från ditt utbytesår, men det är ingenting jag är helt säker på skulle funka. Men tänk också på att du går inte om, då läser bara året ett år senare, aldrig ‘igen’.

45 Astrid on Aug 31st, 2011 said:

Hej! Jag funderar på att vara utbytesstudent i Australien. Dock hittar jag inte mycket info om själva landet. För de som vill åka till USA finns det massvis av olika sidor där man kan se både ren fakta och andra som varit där. Vet ni någon bra informationssida om just Australien som liknar det andra? Tack i förhand!

46 Tove on Sep 19th, 2011 said:

Om man vill studera i Sydkorea, vilken organisation går man till då?

47 Sandra on Sep 28th, 2011 said:

Ang studier i Sydkorea, vi på YFU undersöker just nu möjligheten att skicka studenter dit, och vi har kontakt med YFU i Sydkorea. För mera information, maila sandra@yfu.se eller ring 08-650 50 25.

48 Viktor on Oct 16th, 2011 said:

Måste man bo hos en värdfamilj? Kan man inte bo i studentlägenheter?

49 Lenica on Oct 22nd, 2011 said:

Hej! Jag vill åka till Sydkorea i ett år. Med vilken organisation kan man åka med då? :)

50 David on Feb 24th, 2012 said:

Hej! jag skulle vilja åka till Japan och plugga 1 år. men eftersom jag tänkte åka om 1 år (2013). jag går i 1:an nu. om jag åker nästa år blir det i slutet av 2:an. då undrar jag om jag kommer dit när dom går i tvåan eller kommer jag få gå i en klass som går i 3an. jag har hört att de flesta bara pluggar under det tredje året för att komma in på universitet! mvh David

51 Ture on Apr 5th, 2012 said:

Hej! Jag och en kompis funderar på att åka åka till USA och plugga ett år efter andra året i gymnasiet (går i första året nu) och undrar om det finns någon organisation som hjälper en hela vägen? Skulle dessutom vara bra om organisationen ordnade så att man hamnade på samma skola. :)

52 Franz on Apr 15th, 2012 said:

Hej! jag funderar på att plugga i Kanada. :)
Vad jag undrar är, tror ni det är möjligt att åka till Ottawa Otario? Vad skulle det kunna kosta som max? och tar det lång tid att fixa pass och sånt om man nu behöver det?. (: Jag är 14 år och jag är bra vän med några där, så därför skulle det vara jätte roligt att hammna där och inte typ i Toronto även fast det skulle vara roligt. (: -Tack för svar!

53 Melissa on Apr 16th, 2012 said:

Hejsan! jag funderar på att plugga i England i ett år då,
fast över 2013/2014. Från Augusti 2013 till Juni 2014 (som man brukar åka då) och jag fyller 14 år i maj 2013 och jag undrar ifall det typ skulle kunna vara möjligt att jag kunde det? + är det någon som vet hur det fungerar med världfamiljen? för jag vill helst bo i en familj som har ganska ‘många’ barn som är runt min ålder. tacksam för svar!
KRAM.

54 Sofie on Jul 11th, 2012 said:

Jag är sexton år gammal, och vill jätte gärna bli student i Sydkorea, men med tanke på att det finns så lite information om det, så hoppas jag att någon här kan tipsa om en bra organisation, och kanske har varit student där som kan berätta mer ingående om hur allt går till osv.
Jag har enbart funnit information om organisationer som tar en till Sydkorea om man är över 18 år gammal, dock så vill jag helst åka dit under andra året på gymnasiet, så vore super tacksam för svar inom kort!

55 Sean on Aug 12th, 2012 said:

Haha, vilket sammanträffande, jag e 16 jag me och letar också efter ett sätt att få plugga i Sydkorea

56 Petra on Aug 15th, 2012 said:

Hej, jag är lite sugen på att åka någonstans i USA, men jag är diabetiker, så jag undrar om försäkringen täcker det och om man kan specialbeställa att man hamnar hos en familj som inte äter snabbmat varje middag…

57 Sandra on Sep 28th, 2012 said:

Hej, jag är 17 år och undrar om det är någon som vet en organisation som har språkresor i Seoul, Sydkorea under sommaren. Vet att Blueberry har men minimum ålder är 18.. dem struntar i att jag fyller 18 två månader senare.. :/

58 Miranda on Oct 21st, 2012 said:

Jag vill jätte gärna bli utbytesstudent i ett år i ett engelsktalande land, men när är det bäst att åka bort? Ska man göra det innan gymnasiet när man slutar 9an, eller ska man göra det efter sina tre år på gymnasiet?
Tacksam för svar!

59 Danne on Oct 24th, 2012 said:

hej, jag är är en 17år och är JÄTTE intreserad av att åka till ett engelskt-talande land men jag har några fråger
1:är försent att åka när man går i 2:an på gymnasiet
och om jag söker nu när skulle jag tidigast/senast få åka i sånna fall??
2:spelar det roll vilket program man går, jag går yrkesutbildning “Bygg” 

60 jessika on Nov 18th, 2012 said:

är det möjligt att åka som utbytesstudent till Israel? :)

61 Viktoria on Nov 26th, 2012 said:

Är det möjligt att åka som utbytesstudent till Sri Lanka?
Måste man gå ett visst program för att kunna vara utbytesstudent?
Måste man ha ett visst antal poäng eller liknande?
Vad krävs för att kunna bli utbytesstudent helt enkelt?

62 Sandra on Dec 13th, 2012 said:

Hej Danne!
Vad roligt att du vill åka som utbytesstudent! Jag heter Sandra och arbetar för utbytesföreningen YFU. Det är inte försent att åka efter 2:an i gymnasiet, så länge du är född efter februari 1995, vilket har med visumreglerna till USA att göra. Vi har utbyten även med andra länder och då har vi andra åldersgränser. Om du söker till att bli utbytesstudent nu kan du tidigast åka i augusti nästa år.

Angående din andra fråga spelar det ingen roll vilket program du går på här i Sverige, utan vi gör alltid bedömningar utifrån personen. Om du vill ha mer information om vad det innebär att åka iväg som utbytesstudent, hör gärna av dig till oss på YFU på 08-650 50 25 alt info@yfu.se.

63 ellen on Feb 7th, 2013 said:

hej! jag undrar om man kan bo hos en värdfamilj i typ beverly hills? kan man välja de eller blir man bara skickad till en famlij i någon stad i landet man valt?

och måste man börja om ett år när man kommit hem till Sverige igen och gå med dem som är ett år yngre än en själv?

tacksam för svar :)

64 Demi on Feb 18th, 2013 said:

Hej,  jag och min kompis skulle vilja åka tillsammans och bo i samma värdfamilj, går det?
Och hur gör man i så fall och vilken organisation ska man vända sig till?

65 samu on Mar 6th, 2013 said:

Finns det någon organisation från Finland??

66 Sandra on Mar 6th, 2013 said:

Hej Samu!
Jag heter Sandra och jobbar för Youth for Understanding. Är du intresserad av att söka som utbytessstudent till Finland? Vad är det du skulle vilja veta?

Vi samarbetar med YFU i Finland och kan i år erbjuda ett stipendium på 15 000 kr för att åka till Finland. Du får gärna kontakta oss för mer information om hur ett utbytesår i grannlandet kan se ut samt för mer information om stipendiet.
Mvh, Sandra på YFU 08-650 50 25, info@yfu.se

67 hj on Apr 24th, 2013 said:

Hej, jag skulle vilja studera i sydkorea någon tid under gymnasiet. Finns det något gymnasium eller utbytesprogram som stöder detta? Skulle verkligen uppsatta ett svar, om någon vet. min mail: hw_0212@hotmail.com
Tack!

68 Sophia Holmkvist on Apr 30th, 2013 said:

Jag vill plugga i Sydkorea, som många andra också vill.
vart ska jag vända mig? någon som vett?

69 Jakob on Jun 11th, 2013 said:

Hej, jag skulle vilja kolla om det är möjligt att åka och studera i vancouver i kanada? känner mig sjukt taggad på det. andra alternativ är florida eller kalifornien i USA

70 Saga on Sep 24th, 2013 said:

Asså om man vill åka utomlands med skolan och läraren sa att man ska skriva varför man vill hänga med vad skulle ni har skrivt?

71 Malin on Nov 7th, 2013 said:

Jag skulle vilja studera (gymnasium) i Sydkorea men jag hittar inget, finns det någon organisation som har Sydkorea som resmål?

72 Kung Carl on Nov 14th, 2013 said:

Hej! Jag skulle vilja åka till England. Jag har kontakt med en familj i Southampton. Är det möjligt att jag får bo med dem?

73 Carin on Nov 25th, 2013 said:

Hej Kung Carl. Kul att du vill till England. Via Into Education kan du åka till England som en “direct placement” och vi hjälper dig då om du redan har en familj. Kontakta gärna mig gärna så berättar jag mer.
0707-311050 eller sweden@into-exchange.com

74 CC on Jan 28th, 2014 said:

Hej, undrar om det är möjligt att studera i Norge under det sista gymnasieåret? Och isåfall, om det är möjligt att bo hos släktingar eller en famlij som man har varit i kontakt med?

75 Emma on Feb 17th, 2014 said:

Jag har aldrig hört talas om utbytesår i Norge. Den organisationen jag skulle tänka mig är kanske AFS men googla på det!

76 julia on Feb 20th, 2014 said:

Hej, jag funderar på att åka till USA som utbytestudent är YFU en bra och pålitlig sida eller vilken ska man vara inne på? och jag ska börja första året i gymnasiet så jag är snart 16 ( går fortfarande i nian) sen när man kommer tillbaka kan man gå om första året i gymnasiet igen? Snälla svara :/

77 Emma on Feb 20th, 2014 said:

Hej! Jag åker med YFU till USA och jag tycker definitivt att det är organisationen du ska åka med! Jag har skrivit mycket om dem på  min blogg www.americaemma.se om du vill läsa. Ett utbytesår räknas inte så om du åker efter nian kommer du att börja ettan när du kommer tillbaka och om fdu åker efter ettan kommer du börja tvåan när du kommer tillbaka. Du kommer alltså gå med årskursen under dig om du fattar men jag tycker verkligen att det är värt!

78 julia on Feb 20th, 2014 said:

okej men det är ju bra:) tack för svaret:3

79 Thea on Apr 20th, 2014 said:

Hej, jag och min kompis hade tänkt att vara utbytesstudenter om ca 2 år då vi går ut 9an. Vår fråga är om man väljer skola. Vi vill gärna gå på samma skola men vi vill inte bo i samma värdsfamilj. Hur gör man för att få gå på samma skola?

80 Gustav on Apr 23rd, 2014 said:

Hej Thea!
Jag heter Gustav och arbetar för utbytesföreningen YFU. Vad roligt att du och din kompis funderar på att åka som utbytesstudent, det tycker jag absolut att ni ska göra. Samtidigt måste ni fundera över varför ni vill åka. Vad som är viktigast. Är det viktigaste att ni får gå i samma skola eller är det själva upplevelsen och erfarenheten som är viktigast. Ett utbytesår är något man gör på egen hand för personlig utveckling. Om ni båda skulle resa samma år, så skulle ni ändå kunna ha kontakt under året och dela erfarenheten på så vis. Det går alltså inte att garantera att man får gå på samma skola, eller ens om man får bo i samma delstat som sin kompis.

81 Maddox on Apr 23rd, 2014 said:

Hej!
Jag funderar på att åka som utbytesstudent till England när jag gått ut nian om ett år. Vilken organisation bör jag luta mig åt? Om jag vill gå en speciell linje, skickar jag ansökan till gymnasiet precis som i Sverige, eller funkar det på annat vis? När man har fått värdfamilj, flyttas man automatiskt till skolan de eventuella barnen går på då, eller får man söka själv? Får man då information om olika skolor, om linjer osv?
Tack på förhand! :)

82 Gustav on Apr 24th, 2014 said:

Hej,
Vill du åka till England får du söka genom EF.se eller Explorius.se
De kan även svara på frågor om hur skolplacering och eventuellt val av program fungerar.
Anledningen till att YFU.se och AFS.se inte erbjuder England är för att det var för svårt att hitta värdfamiljer som ställer upp gratis. Det är mycket eftertraktat att studera i England, framför allt för studenter från Asien, och de är redo att betala mycket pengar.

83 Emma on Apr 24th, 2014 said:

För det första måste du göra klart för dig om du vill ha året inräknat eller inte. Om du vill det finns svenska skolan i London. Om du inte vill det kan du åka med explorius, mycket bra organisation! Sedan måste du ha klart för dig att i England går man inte på någon linje, förutom om man väljer att söka till svenska skolan men det är en annan sak, utan här väljer man bara lösa ämnen, även kallade A-levels. När du valt svenska skolan/organisation så är det upp till organisationen att hitta värdfamilj och när den är hittad placeras du på en skola nära där de bor. När du fått skola får du mest troligt välja precis vilka ämnen du vill. För det mesta läser man fyra stycken.

84 Ellen on Aug 7th, 2014 said:

Hej jag funderar på att åka som utbytesstudent med explorius sista året på gymnasiet. Tack vare att jag fyller så sent på året kan jag åka trots att jag kommer vara ett år äldre än de äldsta på skolorna i USA. Är det ovanligt att man åker när man är så pass gammal och är det värt att göra det? Jag är orolig för att vara äldre än alla

85 Emma on Aug 7th, 2014 said:

Hej! Jag åkte sista året (alltså efter 2an) och det är inte alls ovanligt. Organisationerna brukar säga att 50% åker efter ettan, 25% efter nian och 25% efter tvåan :)

86 Natalie on Oct 24th, 2014 said:

Hej, är väldigt intresserad av att bli utbytesstudent i Sydkorea och jag är 16 år men vet ej vart jag ska kolla. Vart och hur kan jag bli det? Vill gärna göra det då nån termin eller i ett år då. Tack!!

87 Emma on Oct 24th, 2014 said:

Hej! Med AFS kan du åka till sydkorea, kolla länken http://www.afs.se/Bli-utbytesstudent/Lander/display-program/?destination=122&category=184

88 Filip Osvald on Mar 9th, 2015 said:

Man man plugga Etta år i Wellington i nya Zeeland på andra året på gymnasiet. Kan man plugga utomlands på alla gymnasium.

89 Mikaela on Jan 28th, 2016 said:

Hej! Min son vill åka till USA hösten 2017 för ett år i HS. Vi har redan familj och vet vilken skola han ska gå i. Kan man åka privat? Var hittar man fakta om var och när man behöver söka visum m.m. Vilka fler papper behövs? Jag åkte själv som utbytes student med ASSE så jag har lite koll…

90 Patricia on Feb 11th, 2016 said:

Min son vill åka till Chile. Är det möjligt?

91 Marianne Gustafsson on Feb 18th, 2016 said:

Svar på tidigare frågor: Rotarys ungdomsutbyte erbjuder många länder i latinamerika.
Erbjuder också Sydkorea för de som vill lära sig koreanska och Taiwan för den som vill lära dig kinesiska/mandarin
Naturligtvis erbjuds också många andra länder som USA, Kanada, Austarlien, Europa och Nya Zeeland

92 Annica Bergström on Apr 17th, 2016 said:

Hej,
Min dotter vill åka som utbytesstudent till Hawaii hösten 2017, i ett år. Är detta möjligt? Vart ska jag vända mig?

93 Bea on Aug 25th, 2016 said:

Hej!
Jag undrar om det går att vara utbytesstudent i Norge om man pluggar på universitet? Har inte orkat läsa igenom alla frågor och svar, men det känns som att Norge kanske inte är ett supervanligt alternativ just när det gäller att plugga utan i så fall när det gäller att jobba.

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club