START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Regler & lagar

Som utbytesstudent i ett nytt land kommer du att bli tvungen att anpassa dig till en rad olika och nya förhållanden så som kultur och regler. Det är oftast det sistnämnda som är svårast, att lära sig att leva med och acceptera de nya regler som familjen sätter upp. USA är ett land uppbyggt på just sådana, de finns precis överallt och de kommer att påverka dig i din vardag. På High School finns t.ex. en mängd olika förhållningssätt som du aldrig skulle kunna tänka dig i Sverige, på vissa håll kan det gälla skoluniform och såkallade dresscodes, på andra curfews vilket innebär utegångsförbud för ungdomar under 18.

Som utbytesstudent kommer du genast att stöta på detta. Vissa av reglerna kommer, till en början, att göra dig förskräckt. Vi på Utbytesstudent.se vill därför förbereda er genom att skriva hur det var för oss där vi tillbringade vårt år.

Kommentarer

1 Viktoria on Jul 16th, 2013 said:

Kan man arbeta i USA medan man är där som utbytesstudent?

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club