START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Har du utbytesmania?

UtbytesmaniaUtbytesmania är ett stadie som infaller en utbytesstudent innan de far iväg. Det är ett sinnestillstånd som uppkommer i flera perioder från det att man har bestämt sig till dess att man åker. En period kan vara allt från en vecka till en månad lång.

Detta stadie kallar vi på utbytesstudent.se för UTBYTESMANIA. När man befinner sig i utbytesmania är man helt besatt av sitt utbytesår. Små funderingar om tex. vilken resväska man ska ha blir plötsligt stora och planering runt nuvarande studier försvinner.

Under utbytesmania letar även personen oändligt mycket information om utbytesstudentåret. Det sker vanligtvis genom bloggar, forum och artiklar. Vanligt är även att man terroriserar sina vänner, som inte alls är lika intresserade, med frågor och räddslor.

– Jag lovar, jag kommer sitta ensam i matsalen och alla kommer tänka: ”There is the strange foreigner”.

Men oroa er inte för mycket. Stadiet går över och när man väl får uppleva situationerna förvandlas de tidigare tankarna till roliga historier.

Kommentarer

1 Evelina on Jan 2nd, 2013 said:

Jag är redan sån och jag har ens ingen resa bestämt ännu! Haha

2 Saga on Jun 22nd, 2013 said:

Är det vanligt att det håller i ett helt år? Haha, när jag var 12 blev jag helt besatt av allt som har med utbytesår att göra. Jag är 13 nu och är fortfarande lika besatt. Jag är nog lika glad och exalterad över dom som ska åka i år som dom själva är xD

3 Isabelle on Jan 11th, 2016 said:

jag är i de nu, haha. jag har inte äns bestämmt om jag ska åka. fick en reklam lapp i brevlådan och har inte slutat leta research på 4 dagar. hoppas bara det blir något

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club