START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Religion & kyrans betydelse

För många utbytesstudenter, framför allt i USA, är kyrkan en del av livet. Majorieten av den amerikanska befolkningen är kristna. Men de har så väldigt många olika kyrkor som predikar olika former av kristendom. Exempel på detta är katolicism, kongressionalism, methodism, baptism, luteranism och ”presbyterian”.
En gudstjänst kan gå till på olika sätt beorede på vad det är för kyka man går till. En sak som skiljer sig mellan de olika kyrkorna är musiken. Vissa har psalmer som liknar våra, medan andra har sånger som är modernare och mera ”poppiga”.

Hur ofta amerikanska familjer går i kykran varierar mellan olika familjer. Vissa kan gå 3 gånger i veckan medan andra går 1 gång i veckan eller väldigt sällan. Även om man tycker att det är tråkigt att gå i kyrkan och man inte är det minsta religiös så ska man ge den amerikanska kyrkan en chans! Kyrkan i USA är lika mycket en social mötesplats som det är en kyrka. Eftersom att andelen amerikaner som går i kyrkan är ganska stor så träffar man ofta många av sina grannar och vänner i kyrkan.

Religion är en stor del i många kulturer

Många kyrkor i USA har liksom här i Sverige ungdomsgrupper. Att delta i kyrkans ungdomsgrupp är ett bra sätt att träffa nya vänner på. Ungdomsgrupperna brukar träffas 1 gång i veckan i kyrkans lokaler men det händer också att de åker på diverse resor. T.ex. så kanske man åker och bowlar eller åker på missionsresa till södra USA för att hjälpa till att bygga upp hus efter orkanen Katrina.

Kommentarer

1 Madde on Mar 5th, 2011 said:

Oj, visste inte att USA också har ungdomsgrupper! :D Kanske vore något för mig i höst då, eftersom jag nu är ung ledare i Svenska kyrkan! :)

2 Noorhan Mehmodi on Dec 6th, 2011 said:

Om man är muslim då?
jag vill va utbytesstudent i usa, men mina föreldrar vill inte för dom tror jag kommer “Äta massa gris & gå till kristenkyrka” <- dumt ,jag vet ..men så är dom.
Men blir det ett måste ifall man kommer till en familj som t.ex regelbundet går till kyrkan varje vecka ?eller kan man istället få gå till en moske? (Om det finns isf)eller stanna hemma?kan man be om muslimsk mat i skolan? Eller kan man bara anssöka om att mman vill ha det så ? tacksam för svar

3 edward on Dec 14th, 2011 said:

@Noorhan, antagligen är det inga problem att din organisation hittar en familj som är förstående över att du är muslim. Du kan till och med hamnar i en familj som tillhör islam. Samma sak gäller skolan, det ska vara jätte enkelt att få speciell mat. Sedan så serverar inte skolan någon egen mat utan den köper man i skolans cafeteria och där finns det självklart sallader, kyckling, nötkött och fisk. Men en sak som du borde ha i åtanke innan du åker till USA är hur attackerna den 11:e september har påverkat amerikanarnas åsikter om muslimer. Många kan ha fördomar och du kan utsättas för rasism etc. Speciellt om du hamnar på landsbygden eller i den amerikanska södern. Runt de större städerna och längs kusterna är folk mer öppna men fördomar och rasism är utbrett i USA. Men det finns stora muslimska föreningar och du kommer inte ha några problem att hitta vänner.

4 Anton on Dec 17th, 2011 said:

Hur ser det ut med religon i New England-området?

5 Lisa on Jul 8th, 2014 said:

Tycker det är ganska synd att nästan all fakta är inriktad på USA.
Dock älskar jag utbytesstudent.se
Jag ska antagligen åka iväg 15/16 och är helt uppspelt redan nu.  :)

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club