START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Studentvisum för utbytesstudenter

Om man åker till USA så är den mest krävande uppgiften i ansökningsprocessen att fylla i ansökningshandlingarna för visumet. Dessa papper brukar dimpa ner i brevlådan någonstans på vårkanten innan man får tid för en intervju på ambassaden. Det är väldigt viktigt att man fyller i dessa handlingar rätt och därför får man ha tungan rätt i munnen för att inte missa någonting.

Amerikanska ambassaden i Stockholm

Intervjun på ambassaden i Stockholm är något som man är tvungen att göra men den kan verka ganska meningslös. Själva intervjun tar max 3 minuter under vilka man får svara på ett antal väldigt enkla frågor samt lämna sitt fingeravtryck. Resten av tiden som man spenderar på ambassaden innehåller bara en massa väntande! Först utanför ambassaden och sedan inne i väntrummet. Om man har tur så hittar man någon som också är där för ett utbytesstudentvisum som man kan diskutera förväntningar och funderingar med. Själva visumet trycker de i passet och det kommer som rekommenderat brev ca en vecka efter intervjun.

Amerikanska Ambassaden
Amerikanska ambassaden i Stockholm

Visum för övriga länder

För andra länder är det lite olika vad det gäller visum. För att åka till Tyskland, Storbritannien, Irland och Frankrike behöver man som bekant inget visum. För att få visum till Nya Zeeland vänder man sig till det Nya Zeeländska konsulatet i Haag i Nederländerna. Man behöver inte åka dit för intervju men skickar alla dokument dit. För att få visum till Australien går man via Australiens ambassad i Berlin, alternativt via en förmedling i Köpenhamn. Inte heller här behöver man gå på någon intervju. För visum till Kanada går man via den Kanadensiska ambassaden i London. Man behöver inte gå på någon intervju.

Kommentarer

1 Linnea on Jul 30th, 2010 said:

hej!
jag undrar nämligen om man inte klarar det “lilla provet” på intervjun får man inte åka till det landet man vill då? :)

2 Hanne on Jul 30th, 2010 said:

Menar du ambassadens intervju? Om du kollar in forumet ( www.utbytesstudent.se/forumo ) så kan du fråga spesikfikt om det landet du vill åka till, eller allmänt :) Det är fler som läser där som har varit med om det :) Lycka till!

3 Jenny on Jul 30th, 2010 said:

intervjun är ingen intervju egentligen de frågar bara vad dina föräldrar jobbar med och vem som betalar resan. och ja… klarar du inte att säga det på engelska så ska du nog inte åka till usa :p

4 Bea on Nov 5th, 2010 said:

Vart vänder man sig om man ska åka till Japan?

5 Ellen on Aug 3rd, 2011 said:

måste man åka till stockholm eller finns det typ en mini ambasad i göteborg??

6 Tuva (Tuvisen) on Aug 4th, 2011 said:

Om man ska till USA måste man åka till Stockholm, oavsett om man bor i Skåne eller Luleå. :/

7 Michey on Oct 6th, 2012 said:

Måste man vara svensk medborgare för att bli en utbytestudet?

8 Ellen on Oct 14th, 2012 said:

Hur mycket kostar det? :)

9 Andre on Dec 24th, 2012 said:

Hej! Vi säger att jag vill bli utbytesstudent. Hur ska jag börja? Måste jag vara svensk medborgare? Jag behöver veta exakt allting jag ska göra och vad jag behöver.

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club