START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Organisationer

Organisationen kommer att hjälpa dig med alla praktiska detaljer som att skaffa familj, visum, försäkring, etc. När du ansöker hos organisationen kommer du att få fylla i en mängd papper. Du kommer också att få åka på en personlig intervju, där du får svara på varför du vill åka och liknade frågor.

Organisationer

I det stora hela skiljer sig inte organisationerna så mycket från varandra. Det kan skilja sig lite i hur de har valt att profilera sig. Ett gott råd är ändå att titta på olika organisationer och se vad de kan erbjuda dig. Vissa organisationer erbjuder dig till exempel möjligheten att bo i flera olika värdfamiljer under året. Det har ju givetvis sina för- och nackdelar. Trivs du i en familj kanske du inte vill flytta därifrån, men å andra sidan, trivs du inte kan det vara skönt att byta efter ett tag. Du kan också åka på ett så kallat förberedelseläger. Lägret är i det nya landet och där är du tillsammans med massa andra blivande utbytesstudenter. Man gör roliga och nyttiga saker och det kan vara ett bra avstamp för dig innan du ger dig av till din nya stad och värdfamilj.

In english:
At Exchange Student World we have published a directory of the worlds exchange student programs. So if you are searching for an exchange student program in another country this is were you should go.

Kommentarer

1 Carina Frisk on Jan 17th, 2010 said:

Jag undrar om det finns någon möjlighet att min dotter kan åka med en kompis och få möjlighet att bo i samma värdfamilj och gå i samma skola. Eller i alla fall närmaste hus, kanske grannfamiljen?
MVH Carina Frisk

2 Maja on Jan 18th, 2010 said:

Carina: Hör med organisationerna! Jag har sett exempel på studenter som har åkt så, kommer dock inte ihåg med vilken org!

3 Eva on Feb 17th, 2010 said:

Carina: Av egen erfarenhet kan jag säga att det inte är något problem. EF språkresor har dubbelrum hos sina värdfamiljer och då går man i samma skola också. I alla fall om det gäller en språkresa. Min dotter åkte när hon var 15 år ihop med en kompis och det var mycket uppskattat!
Lycka till med resan! MVH Eva

4 Alicia on Jun 5th, 2010 said:

Jag tycker att ni borde rada upp de olika organisationerna här och ge typ prisexempel, för- och nackdelar osv, annars är den här sidan (om organisationer) ganska poänglös.

5 Tove on Oct 20th, 2010 said:

Jag är jättesugen på att åka till London, eller någon annanstans i England i ett år. Tror ni att det kan bli svårt och hur mycket kan en sån resa kosta?

6 Emma on Apr 5th, 2011 said:

Är det bara Explorius som har så att man kan få välja vilken stat/stad man skall bo i, eller finns det andra org. där man får välja? Är Explorius en bra organisation, är det många som väljer Explorius?

7 Anonym on Apr 9th, 2011 said:

Hej de flesta organisationer har sådan möjlighet men explorius är den enda då valet inte kostar om ni inte väljer kalefornien eller florida då avgift finns på 4000

8 Hanne on Apr 10th, 2011 said:

Det finns fler organisationer där man kan välja stat/region men hos de kostar det ofta pengar. Men rotary har jag för mig har gratis regionsval i USA/Kanada, EF och STS tror jag ger dig möjlighet att välja för några tusenlappar och sen har explorius gratis delstatsval innan 31 december (Florida och Kalifornien kostar några tusenlappar dock men man får tillbaka pengarna om man inte hamnar där)

9 Elin on May 2nd, 2011 said:

Jag håller med Alicia . Det skulle vara kul om ni kundre rada upp alla org och priser och så :)

10 Johan on May 20th, 2011 said:

Även om jag också tycker det är bra att rada upp alla priser och organisationer (eller företag) så tror jag samtidigt att det är svårt. Detta för att det ingår olika saker i priserna. Exempelvis, hos EF får man betala extra om man vill vara med på läger.
Mitt råd är därför att ringa eller maila till kontoret och fråga vad som ingår till det landet man vill åka till.

11 Signe on May 26th, 2011 said:

hej!! (igen) jag har läst om organisationen into exchange men jag hittar inte deras hemsida!! Någon som kan hjälpa mig?? Jag jämför med olika organisationer för att se vilken som är bäst=)Tack för svar!!

12 Hanne on May 26th, 2011 said:

http://www.utbytesstudent-into.se/

13 Felix Hegethorn on Oct 4th, 2011 said:

Hej, Jag är 16 och tänkte studera ett år i SydKorea. Dock har jag inte ännu hittat någon information om det. jag undrar om ni vet någon organisation som erbjuder detta. // Mvh Felix

14 Henrik on Oct 6th, 2011 said:

@Felicx Hegethorn; FELIX! YFU har planer på att starta ett samarbete med YFU Sydkorea. Längst ner på den här sida: http://www.utbytesstudent.se/info/vaelja_land/ ser du en kommentar från en tjej om heter Sandra, maila henne!

Jag är i Colorado, USA, med YFU just nu och är supernöjd med dem! Lycka till!

15 Fanny on Oct 18th, 2011 said:

Är det någon som åkt/känner någon som åkt eller kommer åka med Rotary?
Har inte hört så mycket om deras organisation och hur det är att åka med dem.

16 Hanna on Oct 19th, 2011 said:

Till Fanny: Jag har en vän som är iväg med Rotary i USA just nu. Hon verkar ha det är jättebra, en stor skillnad är att hon bor i fyra olika familjer i några månader var istället för att ha en värdfamilj. Sen måste hennes familj ta emot en utbytesstudent under ett år hemma också.

17 Madeleine on Dec 20th, 2011 said:

Skulle gärna vilja ha återkoppling och refererenser på STS som organisation. Själva har vi inte alls fått den hjälp som de tidigare utlovat. De verkar inte särskilt intresserad av sina elever och föräldrar så snart de fått sina pengar och eleverna rest iväg. Någon annan som har liknande erfarenheter?

18 Linnea on Jan 9th, 2012 said:

Madeleine: Har sj varit på språkresa med sts innan, de e bra så länge man klarar sig sj o då menar jag helt sj. Vi kunde va ute mitt på natten utan att nån undra vart vi var o sen blev jag jätte sjuk (asså jätte jätte) o vår ledare sa bara att jag inbillade mig osv.. Kände mig jätte kränkt…...

19 Elsa on Apr 13th, 2012 said:

Hej! jag är sugen på ett år i austrslien, någon som har förslag på bra organisationer att åka med?

20 Sofie on Jul 11th, 2012 said:

Hej! Jag är 16 år gammal och försöker finna utbildningar i Sydkorea, men finner ingenting förutom organisationer som har till min förvåning enbart för 18+.

Finns det någon som vet något om någon bra organisation som haft studenter i Sydkorea, eller finns det någon som varit det själv och som kan berätta mer ingående hur den lyckades komma dit och hur studentlivet i Korea fungerar?

21 Amanda on Aug 27th, 2012 said:

Hej! Jag skulle VÄLDIGT gärna vilja åka till Japan för att studera ett år, är ju 16 år o skulle vilja söka 2 året i gymnasiet alltså 13/14 men är ju dock inte precis rik så det är alldeles för höga priser! Var inne på Rotary o kolla, priserna där går ju faktiskt kanske at övertyga sina föräldrar, MEN mina föräldrar är inte alls lika internationella och intresserade av olika kulturer etc som jag själv e så de går ej att de skulle kunna vara värdfamilj. 
Hjälp? Någon som vet nån bra organisation som skulle kunna passa?
Tack i förväg!

22 Miranda on Oct 21st, 2012 said:

Jag vill jätte gärna bli utbytesstudent i ett år i USA, men när är det bäst att åka bort? Ska man göra det innan gymnasiet när man slutar 9an, eller ska man göra det efter sina tre år på gymnasiet?
Tacksam för svar!

23 Vendela on Nov 7th, 2012 said:

Hej! Jag är 15 och går just nu i 1an och jag funderar på att göra ett utbytesår i Brasilien, är det någon som har erfarenhet av att ha åkt dit med explorius? Hur är det?

24 Sara on Jan 2nd, 2013 said:

Jag är just nu i USA på ett utbytesår. Jag åker med EF och det är inget jag rekommenderar. Det händer i alla organisationer att man kan hamna i en dålig familje situation men hur det hanterade allt är inte okej. Dessutom håller de inte vad de säger att man ska få göra under året eller deras regler. EF i sverige är bra men i USA suger de. Genom att ha snackat med andra kompisar och utbytesstudenter så låter det som om jag hade fått chans att byta skulle det vara AFS eller Explorious.

25 Maria on Nov 28th, 2013 said:

Har läst spanska 4 år och är jättesugen på ett år som utbytesstudent i syd eller mellan amerika. Någon som vet vem vilken organisation som är bra på Costa Rica?

26 Carin för Into Education on Jan 8th, 2014 said:

Hej Maria
Vår organisation Into Education är väl etablerade i Costa Rica och som är en mycket trevlig destination för ett utbytesår.

Vi har även sommarkurser i spanska med lite olika destinationer i Spanien t ex Madrid och Valencia.
Ett perfekt sätt att ta det spanska språket till en helt ny nivå på kort tid.

Läs mer om utbytes år med spanska som språk eller om sommarkurser här http://www.utbytesstudent-into.se/

Eller kontakta mig direkt via min epost.

27 Emma on Feb 17th, 2014 said:

:)

28 Stella on Aug 26th, 2014 said:

Jag tänker kanske åka med Explorius till USA för de är dem som har tilltalat mig mest ,är det några som har åkt med dem och tycker dem var bra, behöver få med mamma, hon är fortfarande lite negativ till ideen.

29 Alice Gong on Nov 10th, 2014 said:

Jag har ingen riktig koll på huruvida Explorius är bra eller ej, men jag funderar själv på att åka på utbytesår till Kanada så jag håller på att kolla recensioner för de olika organisationerna.

Det är självklart inte säkert att detta händer alla, förmodligen inte, men jag hittade detta om Explorius: http://utbytesstudent.se/forumo/index.php?/topic/528-alla-utbytesar-blir-inte-perfekta/

30 Alice Gong on Nov 10th, 2014 said:

När jag ändå är igång och skriver tänkte jag fråga om någon kan rekommendera en bra organisation om man vill åka till engelsktalande Kanada. Två av mina vänner åker med AFS och det verkar som en väldigt bra organisation. Tyvärr erbjuder de bara utbytesår i fransktalande Quebec. Så jag undrar om någon kan rekommendera en bra organisation om man vill åka till Kanada?

31 Emma on Nov 10th, 2014 said:

Hej!
Med organisationen YFU kan du åka till Kanada. Det är en jättebra organisation så kolla in dem! På deras hemsida nu såg jag att man inte kan “klicka in” på landet Kanada under länder men under listan av länder står det andra länder man kan åka till också. Min kompis åkte med YFU till Kanada och hon var jättenöjd!

32 milton on Apr 22nd, 2015 said:

hej!
jag funderar på att ta ett utbytesår i USA och är verkligen sugen på att bo på Hawaii, är det någon organisation som erbjuder det?

33 Go to the US on May 9th, 2015 said:

Milton: Vi på Go to the US kan ordna studieplats på Hawaii. Du hittar information om vår organisation här på sidan.

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club