START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Kulturchock under ditt utbytesår

Något som är mycket vanligt när du bosätter dig i ett nytt land är att du kan få en kulturchock. Saker kommer naturligtvis inte att fungera på samma sätt som det gör i Sverige och det är något som du får ställa in dig på.

Att drabbas av en kulturchock är vanligt, man tycker att allt är mycket bättre hemma och man föredrar att vara ensam framför att umgås med sin värdfamilj och sina vänner. Det behöver inte vara stora saker som kan få dig i obalans. Små saker som att låset på toalettdörren inte fungerar som det gör hemma kan irritera. Även om detta känns jobbigt och som om det aldrig kommer ge med sig så gör det det. Man måste bara ge det lite tid och inte ge upp! Det är förvånande hur svårt det kan vara att ställa om sig till livet här hemma när man kommer tillbaka från sitt år utomlands.Men även om du är inställd på det så kan det till en början vara svårt att acceptera olikheterna. Det bästa du kan göra när du kommer till ett nytt land är att vara öppen för det nya och samtidigt vara medveten om att du kommer att stöta på kulturchockar.

Många av de som åker iväg har ofta varit i utbytesstudentlandet tidigare under en semester. Risken är att man skapar sig en bild av landet utefter ett par veckor på en semesterort/stad och förväntar sig detsamma när man kommer dit som utbytesstudent. Många utbytesstudenter som åker till USA tror att det kommer vara som när de besökte Las Vegas eller New York. Gör inte det misstaget! USA är till största delen mer öde än vad Sverige är. Det närmsta du kommer åt Las Vegas blir istället nätcasinon online.

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club