START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Fylla i ansökningsblanketter

När man har anmält sig till en organisation så får man hem ansökningsblanketter där man ska berätta om sig själv, sin familj och sina intressen. Det är viktigt att fylla i denna ansökan så noggrant, ärligt och uppriktigt som möjligt eftersom det är denna som sedan kommer att ligga till grund för det senare matchandet med en värdfamilj. Efter att man har blivit accepterad av organisationen kan man få göra ett fotocollage som sedan skickas till värdlandet och slutligen till värdfamiljen. Man kan göra collaget på datorn eller för hand. Bilder som man kan ha med är bilder på sin familj, sina vänner, sitt hem, omgivningen där man bor och t.ex. på ställen i Sverige där man brukar semestra osv.

Stundent ansökning

Om man åker till USA så är den mest krävande uppgiften i ansökningsprocessen att fylla i ansökningshandlingarna för visumet. Dessa papper brukar dimpa ner i brevlådan någonstans på vårkanten innan man får tid för en intervju på ambassaden. Det är väldigt viktigt att man fyller i dessa handlingar rätt och därför får man ha tungan rätt i munnen för att inte missa någonting.

 

Kommentarer

1 isabelle nee on Jun 7th, 2010 said:

Hej!

Jag heter Isabelle Nee och är 18 år och vill väldigt gärna åka som utbytesstudent till usa. Jag har länge funderat över detta och har nu kommit fram till att jag mer än gärna skulle vilja åka iväg.
Men problemet är att jag är sen att änmäla mig, jag vill åka nu 2010- 2011. Hoppas verkligen att det finns en platts över till mig!
Tacksam för snabbt svar!

MVH
Isabelle Nee

2 Louise94 on Jun 7th, 2010 said:

Mejla och fråga organistaionerna, kanske att STS och EF (de största organisationerna) tar in anmälningar så här pass sent, vi får hålla tummarna! :)

3 isabelle nee on Jun 7th, 2010 said:

Har redan kollat med dem, och de hade inga platser :( det är verkligen tråkigt efter som att jag blir för gammal till nästa termin (2011/2012)

4 Maja on Jun 7th, 2010 said:

Du kan kanske prova att åka bara en termin? Vår -11?

5 Hanne on Jun 7th, 2010 said:

Annars finns ju collegeyear?

6 Patrik B on Aug 24th, 2010 said:

Hej!

Jag heter Patrik Bertilsson och är 18 år, det har kommit en utbytesstudent till våran klass nu i år som är från Australien, skulle mer än gärna vilja åka dit som utbytesstudent av många olika anledningar! Finns det chans att det finns plats för en termin (Vår-11) därnere?
Tack på förhand.
Patrik

7 Hanne on Aug 26th, 2010 said:

Ring till organisationerna och fråga :)

8 gabriella on Jan 9th, 2011 said:

hur funkar det om med skolan hemma i sverige om man åker på våren?

9 Johan on Jan 26th, 2011 said:

svar till Gabriella:
Jag är med i AFS (interkulturell utbildning) som också är en utbytesorganisation.
Jag har fått intrycket att det blir väldigt svårt att komma in i studierna om man åker så man själv börjar mitt under året, ex åka till USA under våren. Kan rekommendera att åka till länder som börjar nya läsåret under våren. Dessa är bland annat Japan, nya zeeland, argentina.
Lycka till

10 Erika Hedström on Feb 19th, 2011 said:

Hej jag är en tjej på 16 år som längtar efter lite äventyr på egen hand. Men jag är kanske lite sen att anmäla mig. Jag önskar helst få åka våren 2011, men om det inte går så vill jag åka så fort det finns plats. Har vänner som har åkt och dem är verkligen inspirerande!

11 Hanne on Feb 19th, 2011 said:

Våren 2011 är för sent, men med vissa organisationer kan du fortfarande anmäla dig till hösten 11 eller läsåret 11-12 :)

12 Jakob on May 8th, 2011 said:

Anordnar någon organisation utbytesresor till San Diego?

13 Johan on May 20th, 2011 said:

Jakob: Skriv i din ansökan att du önskar åka till San Diego. Hos vissa får man betala ganska mycket extra för att åka till San Diego, medan man med AFS eller YFU inte betalar extra. Du är inte garanterad att hamna där men de arbetar så mycket de kan med att placera en i det område som önskas.

14 Linnéa on Jul 10th, 2011 said:

Hej, jag heter Linnéa och är 15 år. Jag ska åka till Usa läsår 12/13, alltså efter nian, jag åker med explorius och har haft intervju och fyllt i ett frågeformulär på några sidor. För typ 10 dagar sen fick jag hem ett JA-tack brev som jag skickade in till Explorius, nu har jag inte hört något alls från dom, vad är nästa steg egentligen?

15 Elin on Jul 10th, 2011 said:

Linnéa: Om det är det faktum att du inte har hört något ifrån dem som oroar dig så tycker jag att du ska ringa till Explorius och höra vad det är som händer, och vad du bör göra nu. Brevet kan ju alltid ha kommit bort på posten eller något, eller också så är det helt enkelt så att de har mycket att göra med 11/12-orna. Hur det än är så förlorar du ju inget på att ringa och höra, och jag är säker på att de inte har något emot det!

16 Linnéa on Jul 10th, 2011 said:

Jag har faktiskt skickat ett mail till dom men dom svarar ju inte på helgerna så jag får väl se imorgon, men du har antagligen rätt om att dom har fullt upp med årets utbytesstudenter:)

17 Elin on Jul 10th, 2011 said:

Ja, mail funkar ju det med. Svarar de inte imorgon tycker jag att du ska ringa. Det är ju skönt att veta vad som händer liksom… ;)
Lycka till!

18 Rosanna on Sep 12th, 2011 said:

Hej! Jag tar studenten våren-12 men fyller år i september, är det ändå försent att åka som utbytesstudent året 12/13?

19 Felicity on Sep 26th, 2011 said:

Hej!
Jag är 16 år och hade tänkt mig att åka som utbytesstudent till Kina! Vet någon om vart man skulle kunna hitta info och om det är möjligt? Tack!

20 sabina on Jul 31st, 2012 said:

hej.
jag undrar om det kostar något om man är utbytesstudent? och hur är det med åldersgränsen?

21 Elin on Jul 31st, 2012 said:

Sabina: Hej Sabina! Ja, det kostar. Beroende på vilken organisation kostar det olika mycket - men det ofta kostar uppemot 70 000-80 000 beroende på vart man vill, plus alla saker man köper i värdlandet, visum, vaccinationer osv. Man bör räkna med 100 000 kr brukar de flesta organisationer säga. Sedan kan man ju alltid söka stipendier, men man måste ändå räkna med att betala en hel del själv. Åldersgränsen är oftast 15-18 år tror jag (varierar beroende på organisation och land), men det brukar man kunna läsa på organisationernas hemsida! Lycka till! :)

22 Hanna on Jan 9th, 2013 said:

Hej! Är det någon som vet hur tidigt man får anmäla sig? Jag är 14 år och vill åka på utbytesår antingen 14/15 eller 15/16. Hur tidigt kan man anmäla sig? På vissa organisationer står det “senast 15 månader innan” men vad är tidigast? Och vilket år är bäst att åka? Ettan eller tvåan på gymnasiet?
Vilken organisation är bäst?

23 Vendela on Jan 26th, 2013 said:

Hej hanna! Jag är 15 och jag ska åka till Brasilien nu i juli och då har jag gått klart 1an. Jag anmälde mig nu i december och det funkar bra, jag tror att det senaste som man kan anmäla sig i april innan året. Jag ska åka med explorius och dom verkar bra eftersom det är en sån liten och personlig organisation :)

24 Stella on Aug 23rd, 2014 said:

Jag har bestämt mig för att jag vill åka ett utbytes år till USA men borde man ansöka till organisationen eller söka stipendier först?

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club