START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Åka hem tidigare än planerat

Det finns fall där utbytesstudenter har valt att åka hem tidigare. Orsaken till varför man väljer att åka hem tidigare varierar helt från person till person. Det kan vara allt ifrån att man har det jobbigt i värdfamiljen och man känner att man inte orkar gå igenom ett värdfamiljsbyte till att man känner att livet som utbytesstudent bara inte passar en. Att välja att åka hem är ett stort beslut, men det är aboslut inte fel. Visst kommer man säkert stöta på kommentarer och frågor när man kommer hem om varför man valde att åka hem, men det är egentligen ingenting att bry sig om. Man ska gå efter sitt eget hjärta och göra det som känns rätt.

Flyga tillbaka hem

Alla utbytesstudent organisationer har ett antal regler som de vill att sina utbytesstudenter ska följa. De vill t.ex. inte att man dricker, tar droger eller bryter mot lagar. Det här med att inte dricka kan ses av många som en väldigt löjlig regel, men det är inte värt konsekvenserna om det kommer fram. Organisationer har faktiskt rätt till att skicka hem studenten om de anser att han/hon har brutit mot regler och inte skött sig.

Kommentarer

1 emelie on Nov 6th, 2010 said:

om man vill åka hem, får man pengar tillbaka då?

2 Teresa on Nov 29th, 2010 said:

Hej Emelie! Om du själv väljer att avbryta ditt utbytesår så får du troligtvis inte pengarna tillbaka. Samma sak gäller om du skulle bli hemskickad för att du har brutit mot organisationens regler eller misskött dig. Om du åker hem av någon annan orsak t ex dödsfall i familjen eller liknande så kan andra regler gälla, men kolla för säkerhets skull vad som gäller med den organisation du valt att åka med.
/Teresa (volontär för YFU, utbytesstudent i USA 89/90)

3 vera on Nov 4th, 2011 said:

neeedu dom är så snåla så man inte får en enda krona tillbaka… :( även om dig gav dig en helvetes familj!

4 Teresa on Nov 5th, 2011 said:

Hej Vera! Det handlar inte om snålhet. Man skriver på ett avtal där man lovar att följa vissa regler. Om man hamnar i en dålig familj har man alltid möjlighet att få byta familj för att det ska bli bättre, men väljer man själv att inte göra det och försöka anpassa sig. Ja, då har man ju brutit mot avtalet som ingicks och får inga pengar tillbaka.
Jag fick byta familj efter jul under mitt utbytesår och hade verkligen hållt ut länge och försökte anpassa mig efter den första familjens tokregler, men när det inte gick längre så fick jag byta. Fick en ny familj som jag fortfarande har kontakt med och ska träffa igen på söndag på semester på höstlovet i Florida =)

5 Sonja on Dec 6th, 2011 said:

Det med alkoholen , om man är 18 får man ändå inte ?

6 Madde on Apr 20th, 2012 said:

Sonja, aldersgransen ar 21 for att dricka alkohol i USA, sa det gor ingen skillnad om du ar 18 eller inte

7 Philip on Apr 24th, 2012 said:

Madde, alla åker inte till USA så frågan är fortfarande legitim. Man får egentligen inte dricka enligt någon orginisation tror jag, men sen ser kulturerna väldigt olika ut i olika länder. De sydamerikanska ländera är inte alls lika hårda med drickandet som USA tex som jag har förstått det från vänner jag pratat med. Själv var jag i Brasilien där min värdfamilj t.om bjöd på öl.

8 Kevin on Sep 6th, 2012 said:

Hej, jag är just nu på mitt utbytesår i Australien. Jag upplever precis vad som beskrivs som hemlängtan och lite kulturkrock. Men det känns som om det är mer än så, jag känner att jag är besviken på mitt utbytesår. Jag har inte varit här länge, ca 1,5 månad, men jag känner redan att visst, det kan fungera, och att allting duger, men jag har inte kul.

Jag kommer säkert ångra mig om jag åker hem, men jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte gör det. Jag missar mitt gymnasieår med mina klasskamrater som jag älskar och min flickvän som jag inte skulle kunna förlåta mig själv om det förstörde det här. Är det någon som har varit i samma situation som kan ge någon respons på det?

9 Mathilda on Sep 18th, 2012 said:

Hej Kevin, hoppas du ser det här på något sätt! Jag sitter i exakt samma situation. Jag känner också att liksom, det funkar men jag har inte kul. Allt är för annorlunda i skolan och alla strikta regler osv. Var van vid att vara väldigt “fri” i Sverige.. Jag har också den jag älskar mest i Sverige och jag vill gå gymnasiet istället för det här..
Jag har inställningen att jag känner jag vill verkligen åka hem. Jag har varit i usa i 3 veckor ungefär.. vad säger dina föräldrar om att du vill åka hem? skriv gärna ett meddelande till min email så kan vi prata. mathulbasaur@gmail.com

10 Andre on Jan 5th, 2013 said:

Hej” Jag undrar när får man bli en utbytesstudent? För jag är jätteintresserad just nu!

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club