START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Värdfamilj

Hur ditt år kommer att bli bestäms till stor del av din kontakt med din värdfamilj. Din värdfamilj kommer under året att satsa mycket tid på dig. Du ska vara medveten om vilka uppoffringar de gör för att du ska ha en bra tid i ditt nya land.

De flesta värdfamiljer tar emot utbytesstudenter för att de är intresserade av att lära sig om andra länder och kulturer. Värdfamiljen har ett stort ansvar för dig som utbytesstudent och det kan betyda en del regler t.ex. hur länge du får vara ute om kvällarna, vilket kan vara något som du inte är van vid hemifrån. I övrigt har säkerligen också värdfamiljen ett sätt att leva och tänka som skiljer sig från din egen familjs. Det är en ge- och tasituation där det är du som har störst krav på att anpassa dig efter din nya familjs levnadssätt. Det sker oftast utan några större problem men tyvärr inte alltid.

Du ska vara medveten om att du har rätt att byta familj men detta ska ses som en sista utväg. Men du ska inte vara rädd för att byta familj om du känner att det inte fungerar. Det är trots allt du som först och främst ska ha den upplevelse du drömt om.

Läs mer om hur det är att vara värdfamilj (host family) på Exchange Student World. En hel avdelning med mängder bra texter finns om host families.

Kommentarer

1 Anne Johannesdotter on Oct 9th, 2010 said:

needed help?

2 Signe on May 23rd, 2011 said:

Hej!!

Jag vill bli utbytesstudent i usa och jag vill få en värdfamilj men mina föreldrar vill inte bli det hur gör jag?? Måste min familj bli en värdfamilj? Går det på något sätt så att min familj inte behöver bli en värdfamilj?  Tack för Svar!!

3 Tuva on May 23rd, 2011 said:

Hej Signe!
Det fungerar prima även fast din familj inte är värdfamilj! Den enda organisationen som kräver det är Rotary, men det finns ju massa fler organisationer att välja mellan!
Kolla in forumet (vid fliken “forum”) o läs där! Där står det ganska mycket om hur man kan övertala sina föräldrar. Lycka till! :)

4 Signe on May 25th, 2011 said:

Tack så mycket för svaret Tuva!!=)

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsFacebook Fan-Club