START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Alexandra Palm


Alexandra Palm photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Alexandra Palm

Vem är du? :)
Jag är en 16 årig tjej, (17 i augusti) som är väldigt glad och positiv. Spenderar största delen av min tid åt skolan och sen även mycket plugg efter då jag går IB programmet på gymnasiet, vilket kräver väldigt mycket pluggande även efter skolan och det gäller att man är väldigt studiemotiverad. Jag bor i Lidköping som ligger i Västra Götaland och på min fritid förutom att plugga så dansar jag discodans på helens dansskola, sen är jag mycket med vänner och så också. Mitt största intresse är dans men jag älskar även att resa, helst till varma ställen då man kan ligga vid stranden och bara ta det lugnt och för en gångs skull koppla av!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går upp ganska tidigt, kanske runt halv 6 för att hinna göra iordning mig och sen ta bussen till skolan där jag spenderar dagarna. Åker oftast hem direkt efter skolan, annars brukar jag ibland stanna kvar och göra klart lite skolarbeten där istället. När jag kommer hem så brukar jag ofta sätta mig vid TV:n, datorn eller vara med kompisar, händer ibland att det blir en liten powernap då jag oftast är helt slut efter skolan och sen är det plugg som gäller resten av kvällen.

Varför ska personer följa din blogg?
För att läsa om hur ett år som utbytesstudent påverkar mig och mitt liv, både innan, under och efter. Även om folk är trötta på att läsa om vad alla “kända” bloggerskor som bor i storstäderna och har massa pengar, går ut jämt och ständigt och så gör och istället som omväxling vill se hur livet för en som bor på ett väldigt litet ställe med ekonomi som dem flesta och ett liv som det flesta, kanske då man känner igen sig lite mer i den folk skriver.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid älskat att resa och upptäcka saker och det här såg jag som en chans att förbättra mitt språk, då det kommer vara väldigt bra eftersom jag läser alla ämnen i skolan på engelska nu. Sen även att verkligen leva i deras kultur och inte bara läsa om den i skolan, lära mig se skillnaderna bättre. Lära känna nya människor och skaffa vänner för livet på andra sidan jorden och sen det många andra drömmer om, att verkligen gå på high school där.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag har alltid älskat USA, har varit där 2 gånger dock som ganska liten men jag har alltid velat åka tillbaka dit nu som äldre. Sen när jag såg broschyren och började läsa om det så fastnade jag för det med en gång. Inget annat land intresserar mig som USA gör, det går inte att förklara varför, det bara är så. Regionsval gjorde jag inte, men delstatsval och eftersom jag älskar värme så valde jag Florida, Kalifornien och Arizona.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Oj, ja det finns nog ganska många rädslor egentligen men vet inte riktigt vad jag ska säga just nu. Kanske att jag inte kommer funka ihop med värdfamiljen och sen kommer få problem med att byta, att jag inte kommer trivas då med andra ord. Sen första dagen i skolan, kommer jag hitta överallt, kommer jag träffa några, hur ska de gå under lunchen osv. Sen även flygresan, haha.. är rädd för att flyga själv och livrädd för att jag ska tappa bort mig töntig som jag är, men det löser sig nog skulle jag tro! :)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att växa som person och bli mer självständig. Att träffa nya vänner och faktiskt att gå på high school, men även att få en “extra” familj som liksom väljer att ta hand om just mig under 10 månader.

Vad längtar du efter just nu?
Att få min placering, haha :)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Alexandra Palm

dröm inte om ditt liv,
lev din dröm

sponsorBesök bloggen
Alexandra Palms blogg