START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Alice Carlquist


Alice Carlquist photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Alice Carlquist

Vem är du?
Jag är en positiv och ambitiös artonårig tjej med många intressen. Jag har nyss gått ut mitt andra år på Kungstensgymnasiet i Stockholm med inriktning fotografi. Det jag brinner för mest är musiken. Jag spelar jag gitarr, piano och ukelele och skriver egna låtar.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Det är ju sommarlov just nu så varje dag ser annorlunda ut men det brukar gå till ungefär så här: Jag vaknar runt 10 på morgonen, rullar ut ur sängen och vaknar långsamt till. Jag hittar på något, typ går på promenad, träffar kompisar eller familj, går på bio, shoppar, solar, ser tv-serier etc. När jag får tid läser jag. Men mest av allt spelar jag gitarr och skriver sånger. På kvällen ser jag gärna på film, går ut med kompisarna eller så lagar jag mat. Sedan är sömn MYCKET viktigt.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag hoppas att med min blogg kunna berätta om vardagslivet i USA på ett roligt och ärligt sätt. Med min blogg vill jag inte bara berätta solskenshistorierna utan även skriva om hemlängtan och kulturkrockar. Jag vill samtidigt visa hur kul och fantastiskt ett år utomlands kan vara och hoppas därför kunna inspirera andra. Så läs min blogg och kommentera gärna!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid velat bli utbytesstudent ända sedan första gången jag hörde talas om det. Förra året kände jag mig inte riktigt redo men i år kände jag ”Det är nu eller aldrig!” och jag är så glad att jag tog chansen! För mig är det här en chans att äntligen åka till USA, där jag aldrig har vart, träffa massor av nya människor, lära känna en ny kultur och gå på high school. Jag vet att det inte kommer bli som en high school film utan att det man lär sig under året kommer vara värt alla känslor som hemsaknad och nervositet.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag ville åka till Kalifornien (som alla andra…) och skulle ha gjort det delstatsvalet, problemet var bara att min intervju hos Explorius var dagen innan regionsvalstiden tog slut. Och till den dagen så behövde allt vara klart, läkarintyg, betygskopior, personligt brev etc. Så det kändes rätt omöjligt. Visst att jag först var besviken men det har jag sedan länge kommit över. Av det jag hört och läst så inser man att det inte är delstaten i sig som räknas, det är att man trivs med den familj och de vänner man får. Dessutom har alla delstater något coolt och intressant så jag kommer bli glad oavsett vilken stat jag kommer åka till!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag tror jag har alla de vanliga rädslor som utbytesstudenter har: Kommer jag trivas? Hur kommer min värdfamilj se ut? Hur är det att gå i High School? Stämmer alla fördomar om USA? Tänk om jag vill byta värdfamilj? Tänk om min värdfamilj vill byta mig?? Kommer jag inte få se en grönsak på ett år?! Etc. Men det är inte så farligt eftersom jag för det mesta bara är oerhört taggad!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot allt! Soft Landing Camp i New York, att träffa min familj, att gå på roliga klubbar och aktiviteter i High School, att få nya vänner, prova amerikanska hamburgare och att uppleva all amerikanska vanor och den amerikanska kulturen.

Vad längtar du efter just nu?
Att få reda på min värdfamilj, var jag ska åka och när. Och lite bättre väder.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommarafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Oavgjort

CommentsKloka ord från Alice Carlquist

Några visdomsord från låten Emphasis av Sleeping at last:
The smartest thing i’ve ever learned is that i don’t have all the answers,
just a little light to call my own.
Though it pales in comparison to the overarching shadows,
a speck of light can reignite the sun and swallow darkness whole.

sponsorBesök bloggen
Alice Carlquists blogg