START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Alice von Bodungen Thelin


Alice von Bodungen Thelin photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Alice von Bodungen Thelin

Vem är du?
Jag heter Alicia von Bodungen Thelin. Jag är 18 år och bor söder om Malmö i en by som heter Höllviken. Om jag fick välja någonting jag skulle göra hela livet så skulle valet helt klart bli att resa. Jag fullkomligt älskar att åka utomlands och uppleva olika kulturer! Jag är en ganska aktiv tjej som tycker om att träna och röra på sig samt att hitta på massa olika saker. Om det inte händer något eller om det inte finns något att göra så blir jag väldigt lätt uttråkad. Jag älskar mat i alla dess former! Mina kompisar brukar kalla mig för “allätare” då jag äter i princip allt, och desto konstigare saker desto bättre typ, haha. Jag bor på en gård med min mamma där jag har djur och hästar, så jag har ridit enda sedan jag var 1 då jag fick min första häst. Till en början när jag träffar folk är jag oftast ganska blyg, men när jag väl lär känna dem bjuder jag mer än gärna på mig själv!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu under sommaren så gör jag allt ifrån att jobba, träna och rida till att vara med kompisar, ta det lungt, festa och äta glass. Det är olika från dag till dag, men förutom att jobba försöker jag att passa på att träffa så många som möjligt nu innan jag åker.

Varför ska personer följa din blogg?
För att man får ta del av mitt liv i Texas i bilder, text och film vilket jag tror kommer vara roligt och intressant. Samt hoppas jag på att ge inspiration och svara på frågor till blivande utbytesstudenter.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det var faktiskt min bästa kompis som främst inspirerade mig till detta. När hon kom hem från sitt utbytessår så berättade hon hur fantastiskt roligt hon hade haft det och till slut ville jag inget annat än att uppleva detsamma!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag har alltid gillat USA och velat testa på att bo där. Plus att gå i amerikansk high school och uppleva prom och graduation verkar hur coolt som helst! Samt verkar amerikanare vara så himla vänliga härliga. Däremot gjorde jag inget regionsval för jag hade inte några speciella önskemål om var jag ville hamna, och jag tycker att värdfamiljen är viktigare.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag har faktiskt inte haft några rädslor nu innan jag ska åka. Jag har nog helt enkelt inte riktigt förstått att det bara är några veckor kvar tills jag bär mig av mot USA för att tillbringa mina kommande 10 månader där… Det är helt overkligt! Men mina största rädslor är väl antagligen saknaden efter allting här hemma. Jag vet att jag kommer sakna mina vänner och min familj otroligt mycket. Men jag får helt enkelt tänka att de alla finns kvar här sen när jag kommer hem igen.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Allting. Att träffa nya människor, leva i en annan kultur, få andra vanor, lära sig engelska, bara komma bort från Sverige ett tag och hur mycket som helst! Finns så mycket som kommer bli så otroligt spännande.

Vad längtar du efter just nu?
Jag vet inte riktigt. Självklart längtar jag tills jag ska åka, men samtidigt är det inte långt kvar här hemma och jag vill ha tid på mig att säga hejdå till alla. Så just nu tycker jag att jag ligger ganska bra i tiden fram tills jag lämnar Sverige. Jag vill ju hinna längta lite till och förbereda mig till fullo inför mitt utbytesår!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Båda

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Alice von Bodungen Thelin

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.

sponsorBesök bloggen
Alice von Bodungen Thelins blogg