START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Alma Himmelstrand


Alma Himmelstrand photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Alma Himmelstrand

Vem är du?
Jag heter Alma, är 17 år och bor i Täby strax utanför Stockholm. Går natur första året på Viktor Rydbergs Gymnasium Djursholm. Skulle jag beskriva mig själv med fem ord vore det nyfiken, spontan, envis, positiv och jobbig, haha. Är kanske lite för mycket ibland haha… Jag älskar verkligen att resa och se nya platser och möta nya människor. Älskar också att dansa, har gjort det sedan jag var superliten och är väldigt glad att jag kommer få möjligheten att dansa mycket under mitt år i USA som det ser ut nu!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Ja, just nu är det sommarlov här i Sverige så jag träffar kompisar och familj så mycket jag hinner men oftast packar jag bara om resväskan innan jag ska iväg nästa gång, jag har en himla massa resor inplanerade nu i sommar!

Varför ska personer följa din blogg?
Först startade jag bloggen för att familj och vänner skulle kunna följa mitt liv i USA när jag är borta. Sedan märkte jag att fler och fler började läsa och nu hoppas jag att folk som läser min blogg blir inspirerade att ta steget själv och göra något de själva drömt om länge, det behöver inte vara ett utbytesår, men kanske. Jag försöker vara så positiv och peppig som möjligt i bloggen så att folk får energi när de går in och läser. Men självklart kommer jag vara ärlig när jag stöter på motgångar i USA också.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid gillat att resa och göra nya saker, jag är en väldigt nyfiken person. Jag visste inte ens att det var möjligt att göra ett utbytesår förens jag gick i åttan, och då visste jag direkt att det var något för mig! Sedan dess har jag drömt och hoppats och nu står jag här och är exakt 60 dagar ifrån avresa.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag tror att det var längtan efter det här typiska amerikanska som lockade. Det man sett i filmer och hört i låtar. Jag ville verkligen uppleva något nytt och USA kändes perfekt för mig. Kulturen, språket, människorna, det känns som att allt kan passa mig! Jag gjorde varken regionsval eller delstatsval, för mig kändes den perfekta familjen viktigare än den perfekta staten eftersom jag inte riktigt visste var jag ville hamna.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Även fast det är otroligt mycket jag längtar efter finns det självklart även en massa som skrämmer mig. Den största rädslan är att jag inte ska funka med min värdfamilj eller skola på något sätt. Sedan är jag självklart rädd för att inte få vänner direkt i skolan, att kanske göra en klassisk Cady Heron och sitta och äta lunch på skoltoan första dagen känns inte jättelockande. (Mean Girls referens, ja)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla självklara saker som att komma in i språket, uppleva amerikanskt high school osv längtar jag såklart otroligt mycket efter, men också alla småsaker. Till exempel att smsa på engelska, att ha ett sånt där krångligt kodlås till mitt skåp, att kunna se alla galor på normal tid och inte mitt i natten, att gå på bio och slippa svensk undertext, att bjuda folk i skolan på djungelvrål och skratta åt allas reaktioner, att kalla mina lärare för Mrs. och Mr. osv osv

Vad längtar du efter just nu?
Att träffa min värdfamilj på flygplatsen!!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Alma Himmelstrand

Let your smile change the world but don’t let the world change your smile

sponsorBesök bloggen
Alma Himmelstrands blogg