START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Alma Larsson


Alma Larsson photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Rotary

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Alma Larsson

Vem är du?
Jag är Alma, en 17årig tjej från Skåne som avslutade första året på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet innan hon åkte till New Mexico i USA i augusti 2011. När jag inte pluggar så älskar jag att fika, att pyssla med hästen, lyssna på eller spela musik och att bara hänga med kompisar.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Vaknar vid 6.15, gör mig iordning för skolan, kanske kollar facebook eller e-mailen innan min värdpappa skjutsar mig och min värdsyster till busshållplatsen där vi blir upplockade av den gula fina skolbussen vid 7-tiden. Skolan börjar åtta så jag har ungefär en halvtimme innan skolan börjar då jag pratar med kompisar och gör läxor som jag inte orkat ta itu med kvällen innan.. Går i skolan till 15.05, sen går jag och fikar med några av mina vänner här. Min värdmamma hämtar mig på fiket några timmar senare, och när jag kommer hem umgås jag mest med mina värdsyskon och kollar TV och sådär. Gör läxor och skriver dagbok / bloggar innan jag går och lägger mig.

Varför ska personer följa din blogg?
För jag skriver och berättar om hur jag har det och vad jag gör om dagarna, hur det verkligen är att bo och plugga i USA, och hur det är att vara utbytesstudent. Jag skriver också en del om saker jag lär mig här, typ historia och fakta om New Mexico och USA och sådär. Många av inläggen består mest av bilder, medan en del är långa texter om allt mellan himmel och jord. 

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Fram tills jag var 11-12 år gammal tyckte jag att det var jättehemskt att sova över hos kompisar och åka på läger och sådär. Jag hade alltid en helt sjuk hemlängtan, även om jag bara skulle vara utan mina föräldrar och min bror en endaste natt liksom. Jag vet inte varför jag helt plötsligt bestämde mig för att göra det, men när jag var 15 år så åkte jag på ett kombinerat språk- och konfirmationsläger i tre veckor i England. Och jag hade så himla roligt. Jag tror att lägret i England fick mig att få upp ögonen för att “lämna Sverige” för en tioch träffa nya människor och sådär. Efter att jag kommit blev jag bara mer och mer sugen på att åka utomlands själv igen i framtiden, för att plugga eller jobba. Att åka som utbytesstudent var helt klart en av de största drömmarna i två år, tills jag faktiskt åkte.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag funderade egentligen inte så mycket på vilket land jag ville åka till. Såklart blev jag lite sugen på att välja något som lät mer “exotiskt” eller annorlunda, typ Indien eller Japan, men jag höll mig ändå till att välja USA… Jag tänkte att jag (förhoppningsvis) skulle trivas vart jag än hamnade, så det spelade inte så stor roll vad jag valde. Rotary skickade en karta över USAs alla stater så att jag kunde rangordna dem, eller göra en lista över mina toppval liksom. Högst upp på listan hamnade de “stora” ställena, NY och LA och sådär, sedan tror jag att jag valde staterna längs med kusterna. Efter det valde jag de södra staterna, och sist de i norr, så New Mexico var inte mitt förstaval precis, men jag ville helst ha något som är annorlunda från Sverige, och det fick jag!

Vilka var de största rädslorna innan du åkte iväg?
Att inte trivas hos värdfamiljen och att inte få några kompisar i skolan, ganska vanliga rädslor tror jag.

Var rädslorna berättigade?
Jag trivs så otroligt bra både i skolan och hemma. Jag älskar verkligen min värdfamilj och jag har många kompisar i skolan. Det är en stor skola, men nästan alla vet vem jag är, (“den blonda, svenska utbytesstudenten” haha) och det gör det nog lite lättare att skaffa nya vänner tror jag. 

Vad längtar du efter just nu?
Att kunna ta bussen eller tåget någonstans närsomhelst, lokaltrafik existerar knappt här. Jag längtar ofta efter nyttig mat också....och lösgodis.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad!

Politik eller sport?
..politik..?

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Alma Larsson

Okej, hoppas det går bra med citat?  För Van Gogh har tydligen sagt “If you hear a voice within you say ‘you cannot paint’, then by all means paint, and that voice will be silenced.”, och åh, så smart sagt! Om någon säger till dig, eller om du bara får för dig, att det finns något som du inte klarar av, bara öva - och bevisa den där personen att hen hade fel! Typ “du skulle aldrig våga lämna din familj, dina vänner och din trygga lilla stad i Sverige för ett helt år i USA”... “Ursäkta mig, men jo, faktiskt! Kolla bara!”

sponsorBesök bloggen
Alma Larssons blogg