START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Alma Tidblom


Alma Tidblom photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Australien Australien flagga
Organisation: Rotary

Intervju med Alma Tidblom

Vem är du?
Jag är en tjej på 17 vårar som försöker att se de mesta på den ljusa sidan. ibland kan jag nog antas som blyg men det stämmer ungefär lika bra som att säga att grisar kan flyga :) Jag går på Naturvetenskapsprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och där trivs jag verkligen jättebra! Älskar att baka, laga mat, strosa omkring i skogen och att vara ute på sjön. En glad tjej som vill se hur världens alla hörn ser ut!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En valig dag är väl att jag går upp vid halv sju, gör mig ordning och går till skolan där jag brukar sluta runt 3-tiden. Efter det går jag hem, käkar lite och sen försöker jag sätta mig med läxor och annat som måste göras. Har jag tid så åker jag kanske till gymmet. Och sen säger vi god natt runt 22-22.30. Sen börjar allt om igen nästa dag.

Varför ska personer följa din blogg?
När jag funderade på att åka så satt jag och kikade på olika bloggar och började följa dem. Genom att läsa bloggarna började jag känna “Så där vill jag oxå göra” och så ansökte jag. Jag läser fortfarande en tjejs blogg som är i Australien just nu och kommer hem i sommar. Så jag skulle nog säga att de skulle läsa den för att få reda vad som händer under ett utbytesår ur min personliga vinkel.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Som jag sa tidigare så satt jag och läste olika bloggar och jag mailade även men en tjej från min stad som hade varit ute. Tidigare har jag funderat på att åka iväg så språkresa men de blev aldrig av och sen kom det en utbytesstudent till Lidköping och jag började lära känna henne. Vilket ledde till att hon bodde hos oss i 4 månader och de var nog några av de 4 roligaste månaderna i mitt liv! Så allt började med en liten tanke på en språkresa och nu sitter jag här och ska åka till Australien i sommar och stanna där i ett år.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag fick inte välja vart jag ville i åka i Australien men dock så hade de den “funktionen” tidigare. Men den funkade inte eftersom alla ville typ åka till samma område och det förstår ju både du och jag att det inte funkar. Så jag hade ingen aning om vart jag skulle komma men vi lade en önskan till Rotary att jag skulle få hamna på östsidan så att jag skulle kunna hälsa på vår utbytesstudent som bodde hos oss när jag är där. Och sen ringde hon som har hand om Australien och sa vilka distrikt som fanns möjliga och så fick jag välja (när jag blivit antagen osv.)

Vilka är de största rädslorna nu innan du åkte iväg?
Oj största rädslan är väl att jag hamnar i en familj där jag inte trivs eller kanske att inge kommer och hämtar mig på flygplatsen.

Vad ser du fram emot främst när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot precis allt!!!! Att stå på egna ben, upptäcka världen, se hur deras kultur är osv. Jag kan inte väljs utan jag ser fram emot allt!

Vad längtar du efter just nu?
Hm.. just nu längtar jag efter att få reda på min värdfamilj och stad i mitt distrikt. Efter det kommer kanske själva resan eller första mötet med värdfamiljen.

Kommentarer

1 Jacineli on Jul 14th, 2012 said:
Jag HINNER inte uppdatera . Jag har varit ige5ng med mf6ten och madkransff6ring sedan klockan 5 imorse och mer ska det bli Ska pe5 ett BNI mf6te (kolla upp det ff6rresten, superbra!) ikve4ll och kommer hem sent.. Vuxenpoe4ng Du vet redan att jag tycker tatueringen blev skitsnygg, jag vill se en bild pe5 gustafs arm ockse5!
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
CHOKLAD!

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jackson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand (gillar snö oxå :) )

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Alma Tidblom

Man lever bara en gång, lev livet och våga misslyckas! (Det kan ju inte gå värre än åt helvete)

sponsorBesök bloggen
Alma Tidbloms blogg