START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Amalia Berggren


Amalia Berggren photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Amalia Berggren

Vem är du? :)
Amalia Berggren. En snart sjuttonårig tjej som bor i Sveriges minsta håla, Hagfors, där jag går andra året som samhällsvetare på Älvstrandens Bildningscentrum. Jag förbereder mig även inför mitt år som utbytesstudent i USA, vilket jag ser galet fram emot! Skolan tar upp mycket av min tid just nu men på fritiden läser jag ofta, nu för tiden bara engelska böcker, och umgås med vänner. Jag skriver även mycket när jag väl har tid.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar runt halv sju, tar bussen och åker in till skolan som vanligtvis börjar fem över åtta. Där stannar jag tills fyra då jag tar bussen på en kvart en hem igen - och då gäller vanligtvis skolarbete i några timmar varefter jag sätter på datorn, teven, kokar en kopp te, duschar och bara myser ner mig i väntan på morgondagen.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag skriver om allt som har med mitt utbytesår att göra, och det kan vara intressant för vissa. Både om förberedelserna och vistelsen när jag väl är i USA. Kulturkrockar och liknande. Bloggen finns dock till främst för att min familj och mina vänner ska se vad jag gör om dagarna -  men alla är självklart mer än välkomna att läsa!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Tanken att åka iväg som utbytesstudent har alltid funnits i bakhuvudet så länge jag kan minnas, men jag tänkte alltid att vi aldrig skulle ha råd att skicka iväg mig. Men för något år sen pratade jag med mamma om det, och hon sa att självklart fick jag åka - om jag var säker på att jag ville. Jag har alltid velat åka för att uppleva en helt ny kultur, och vara en del av samhället. Språkresor har också varit på tal, men jag tror att man får ut så mycket mer av att vara utbytesstudent och leva som en amerikan i ett helt år. Jag vill även utmana mig själv, genom att kastas in i en helt ny miljö. Så viljan att åka har alltid funnits.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag ville absolut uppleva den omryktade High School Spirit. Det var det som avgjorde det hela, men jag ville även se den amerikanska kulturen. När jag valde land stod det mellan England och USA, men på grund av att jag vill gå i en high school blev det USA. Regionsval tänkte jag göra först, men sen kom jag på andra tankar då jag insåg att det viktiga är att man hamnar hos en bra familj och en bra skola - och dessa chanser minimeras om man inriktar sig endast på en delstat eller region. Samtidigt så fanns det stater jag ville till och inte ville till i alla regioner - så jag bestämde mig för att söka i hela landet!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att vantrivas hos värdfamiljen. Visserligen vet jag att det är liten chans för det, men det är ett orosmoln. Jag är även orolig för att inte få placering förrän några dagar innan jag ska iväg.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Det är svårt. Det är allt! Kulturen, folket, språket. Att klara mig själv, utan föräldrar och gamla vänner. Allt det nya som man kommer att uppleva! Sen att få prata engelska konstant ser jag också fram emot något otroligt.

Vad längtar du efter just nu?
En gigantiskt kopp te och att höstlovet ska komma. Och att få komma iväg till USA, självklart.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows - har dock aldrig prövat på Mac.

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Amalia Berggren

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade wind in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain

sponsorBesök bloggen
Amalia Berggrens blogg