START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Amanda Andersson


Amanda Andersson photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: Indien Indien flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Amanda Andersson

Vem är du? :)
En 16-åring som lever och bor i Helsingborg, Skåne. Går handelslinjen med turistinrikting och drömmer om att en dag få se hela världen. Fritiden tillbringas till stor del i skolan och så mycket jag bara kan med mina underbara vänner. Reser mycket med familjen och älskar att upptäcka nya saker, helst varje dag dygnet runt.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag innebär att jag beger mig till skolan, alldeles för trött, och spenderar den första timmen med att vakna till liv. Slutar för det mesta runt tre tiden och då är det inte omöjligt att jag beger mig raka vägen hem och sover i ett antal timmar. Annars tar jag bussen ner från skolan och träffar en vän i stan och tar en fika eller kanske går på en shoppingrunda. Kvällarna spenderar jag ofta med att plugga eller att sitta framför tv;n och kolla på någon av alla serier jag följer.

Varför ska personer följa din blogg?
För att få en inblick i hur en utbytesstudents liv är från första början när man sitter där med en massa papper, tills man kommit iväg till sitt värdland, i mitt fall Indien, och lever ett helt nytt liv. Tror att min blogg blir intressant för dem som planerar att åka iväg själva som utbytesstudenter och sitter och funderar på var de vill åka, finns så få bloggar att läsa om man är intresserad av de lite mer udda värdländerna och det är också lite därför jag vill berätta så mycket jag kan om min upplevelse.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det faktum att jag började tröttna på vardagen här hemma och var sugen på en utmaning är väl det främsta. Kände att jag inte riktigt fick ut något av skolan här hemma längre och helt enkelt inte hade något att längta till vilket jag däremot har fått nu. Jag har en helt ny värld att uppleva och en massa nya människor att lära känna att se fram emot numera. Just denna känslan, att ha något så stort framför mig är främst det som gör att jag vill åka iväg. Att vi i familjen rest sedan jag var väldigt liten har nog också gjort mig mer sugen att få uppleva omvärlden och få stå på egna ben vilket givetvis också spelar in i det hela.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag ville ha det där lilla extra och utmana mig själv. Skulle jag åkt till exempelvis USA skulle det enbart ha varit för tryggheten att ha ett samhälle som är relativt likt det vi har hemma, jag behöver utmanas. Indien kändes rätt då jag är intresserad av kulturen och samhället i sig. Har varit på Sri Lanka två gånger tidigare vilket har många likheter med Indien och trivdes super med alla människor och klimatet och levnadssättet. Jag hoppas helt enkelt att ett år i Indien gör mig till en ny människa med nya ögon att se på värlen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Min allra största rädsla är inte att jag ska vara utan vänner eller behöva sitta ensam på lunchen. Min största rädsla är att min värdfamilj inte skall ha en ordentlig toalett. Ser skräckbilder med små hål i golvet framför mig och det är helt enkelt värre än att spendera lunchen all by myself.. Men givetvis, tankarna om att man kanske inte trivs med familjen och liknande finns ju där i bakhuvudet men för mig är det sådana tankar som får komma vid en senare tidpunkt om de behöver komma.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla upplevelser. Alla kulturkrockar som kan ske och alla människor. Jag ser fram emot att stöta på skillnader och få en andra familj men jag ser även fram emot allt det vardagliga, att bli en del av vardagen där nere och få komma in i samhället.

Vad längtar du efter just nu?
För det första längtar jag efter värme, är så trött på kylan! Och för det andra, givetvis, så längtar jag efter allting som för mig närmare min resa. Alla papper, möten och läkarbesök och till sist att få komma iväg och slippa längta längre.

Kommentarer

1 CHANGMarta27 on Jul 13th, 2012 said:
Have no cash to buy a car? You should not worry, just because that's achievable to get the <a href="http://goodfinance-blog.com">loan</a> to work out such kind of problems. Thence take a bank loan to buy everything you require.
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Chocklad eller glass?
Helst choklad, en mix är däremot inte fel!

Politik eller sport?
Allting har sina positiva och negativa sidor, blir nog sport som vinner dock.

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson utan tvekan, är världens bittraste och otrevligaste människa om jag kommer upp för tidigt.

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Snö och kyla är enbart okej så länge man är inomhus.. så värme och strand utan tvekan!

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare, aldrig förstått det goda i Sushi.

CommentsKloka ord från Amanda Andersson

“Det gäller att ha mod att vara den man är och inte tappa modet för att man är den man är.”
“Because, it’s only when you’re tested that you truly discover who you are.”

sponsorBesök bloggen
Amanda Anderssons blogg