START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Amanda Persson


Amanda Persson photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Amanda Persson

Vem är du? :)
Jag är en glad och positiv tjej ifrån Halmstad vid namn Amanda! Något av det bästa jag vet är att spendera tid med vänner och att rida! Resor och äventyr är även något jag gör mycket. Jag älskar att uppleva nya saker och se nya delar av världen. Jag är absolut inte rädd för att testa nya saker ;)

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu innan jag åker till USA så spenderar jag mycket tid till att förbereda mig inför året och spendera så mycket tid som möjligt med vänner och familj. Jag brukar slappa i solen, shoppa, vara med min bästa vän i stallet.. vanliga tonårsgrejor antar jag!

Varför ska personer följa din blogg?
Jag var själv väldigt intresserad av andra utbytesstudenters bloggar innan jag skapade en egen, så jag delar med glädje med mig av min egna till folk som vill/ska åka som utbytesstudent. Jag har en del information om bland annat Ambassaden som alla måste åka till, så om någon vill ha information så varför inte läsa? :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid funderat på att studera utomlands, även i yngre ålder. Sveriges skola och det vanliga ”svennelivet” har aldrig tilltalat mig. Ett år i USA kanske får mig att uppskatta Sverige mer, men även att få en ny syn på livet. Jag ville även uppleva ett tonårsliv i USA, en sådan chans kommer bara en gång och jag tog den! Som tur var.. Jag har aldrig känt mig mer säker på något än att åka till USA, så jag är övertygad att det är något som är bra för mig. Man växer definitivt som person som utbytesstudent!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA var ett självklart val för mig. Första gången jag var där så blev jag störtförälskad i landet och människorna. Jag funderade på regionsval, men på ett STS-möte så avrådde man ifrån att göra delstatsval därför att då kunde personalen fokusera sig på att hitta en familj som verkligen passar en över hela USA, istället för att vara begränsade inom en delstat. Jag hamnade tillsist i Ohio, och jag kunde inte ha varit gladare över delstaten och familjen!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag hade turen att träffa min värdfamilj i Göteborg för några månader sedan. Det gjorde mycket för mig och min rädsla för att inte trivas. Dock är jag lite rädd för första skoldagen. Vad ska folk tycka om en? Jag är jätterädd att man ska sitta helt själv och undra varför man åkte dit.. men det blir förhoppningsvis inte så, bara man vill så går allt ;)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Skolan och livet med min underbara värdfamilj!! Det ska bli så grymt kul. Sedan är jag väldigt peppad på traditioner som Thanksgiving och Halloween :)

Vad längtar du efter just nu?
Avresedatumet den 16e augusti. Det är det ända jag tänker på just nu! :D

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
MJ såklart!

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson :)

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Amanda Persson

Jag har några quotes som jag tycker är bra! Jag brukar tänka på dessa rätt så ofta, och det kan även hjälpa en i livet :)

- If you want something enough, you’ll make it
- You’ll never know unless you try
- Happiness depends upon ourselves
- It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change

sponsorBesök bloggen
Amanda Perssons blogg