START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Amanda Welander


Amanda Welander photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Amanda Welander

Vem är du?
Amanda heter jag, en spontan & positiv tjej från Falun, Dalarna där jag nu även gått klart första året på gymnasiet, samhällsvetenskapliga programmet. Jag drömmer stort & pratar för mycket samtidigt som sång, träning & skratt lyser upp mina dagar. Förutom det älskar jag utmaningar, att skriva, fota & att umgås med vänner & familj. Mitt år kommer spenderas i Saint Paul i Minnesota, USA och jag är mer taggad än någonsin på att komma iväg!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En helt vanlig vardag när jag går i skolan brukar börja med en stressig morgon då jag alltid måste cykla som en galning till skolan för att komma i tid. Efter skolan väntar oftast ett träningspass & pluggande. Om inte, då sätter jag mig gärna vid pianot en stund eller träffar någon vän.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag bloggar dels för att jag vill dela med mig av mitt år & för att inspirera andra, men också för att jag älskar att just skriva och fota. Det tror jag märks, vilket förhoppningsvis gör det väldigt roligt att följa just min blogg & mitt äventyr i Minnesota.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Vill utmana mig själv och det lockar att få se mer av världen! Tanken på hur mycket man får uppleva, lära sig & se om man åker fick mig helt enkelt att bestämma mig till 100%.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Det blev USA för att jag så länge jag kan minnas varit nyfiken & fascinerad av det amerikanska livet, kulturen & såklart high school. The high school spirit, Thanksgiving, bonfires, prom, etc… Men, många andra länder fanns på min val-lista innan jag bestämde mig. Bland annat England, Frankrike, Australien. Gjorde inte regionsval eftersom min ansökan kom till USA rätt sent, EF rekommenderade därför att inte göra det. Bara glad över det just nu!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag haft för höga förhoppningar, att någon hemma som står mig nära råkar ut för något hemskt, att jag ska komma försent till skolan varje dag eftersom jag inte kan passa tider

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Bokstavligen allt! Att få träffa nya människor, första dagen i skolan, resan till Mexico med min värdfamilj, och mycketmycket mer!

Vad längtar du efter just nu?
Att sitta på flyget och känna hur planet börjar rulla - känslan av att veta att jag är på väg, att detta faktiskt händer! Längtar också till Campet i Boston och att möta min värdfamilj på flygplatsen efter det!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Amanda Welander

What would you attempt to do if you knew you could not fail?

sponsorBesök bloggen
Amanda Welanders blogg