START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Anna Fredland


Anna Fredland photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Anna Fredland

Vem är du? :)
En glad och positiv tjej som heter Anna och är 17 år. Bor med min mamma, pappa och lillebror i Helsingborg, Skåne.  Kan nog läggas till att jag är sprallig och lite tokig emellanåt. Älskar att vara med familjen och vännerna, gillar också att vara aktiv och prova nya saker.

Hur ser en vanligt dag ut för dig?
En vanlig dag börjar alltför tidigt på morgonen och sedan är det skolan som gäller, jag går andra året på det naturvetenskapliga programmet. När jag kommer hem vill jag umgås med familjen och vännerna och hinna iväg för att träna, gärna volleyboll. Det gäller också att ta itu med läxorna. Mellan varven kläms det också in musik, ett intresse är att spela akustisk gitarr.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag vill inspirera andra, så som många andra bloggar har inspirerat mig. Jag hoppas att det är en sida man helt enkelt kan bli glad av! En annan förhoppning är att eventuella frågetecken om utbytetsåret isig kan rätas ut, eller att man åtminstone får sig en rolig läsning!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Har alltid gillat att resa och ett mål som jag har haft länge är att besöka USA. USA är lite som ”myternas land” för mig, ett land som man har hört så mycket om, men inte har några egna erfarenheter av. Men sedan började en tanke om att kombinera en resa med studier växa fram, då jag vill förbättra min engelska. 

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Det var ett klurigt val, men jag var relativt säker på att göra ett regionsval, sedan var det en annan femma vart någonstans man skulle välja. Efter mycket om och men kom jag fram till att jag gärna vill hamna på Östkusten, så där vägde skålen över. När jag valde vidare blev det Florida, South Carolina och North Carolina.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
De som gnager är hur man ska känna sig då hemlängtan kan blir stor, jag älskar verkligen min familj och omgivning. Sedan hur man ska trivas i värdfamiljen, skolan och med kompisarna. Det är som sagt ett stort steg att ta och under en lång tid. Men det gäller att hoppas på det bästa.

Vad ser du mest fram emot under ditt år som utbytesstudent?
Det finns så mycket som snurrar i huvudet just nu, så många tankar. Men jag tror att det är att träffa människor som förhoppningsvis blir vänner för livet. Sedan hoppas jag att jag kommer att få uppleva många nya saker och se platser jag bara drömt om.

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter saker som julen, skidåkning, lugnet samt härliga kvällar med nära och kära. Sedan självklart äventyret som ligger framför mig i form av utbytesåret.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Älskar båda, men är tyvärr laktosintollerant. Får jag välja bland laktosfriaalternativ tror jag ändå att choklad är strået vassare! 

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand

CommentsKloka ord från Anna Fredland

Lev din dröm

Du kan allt du vill!

sponsorBesök bloggen
Anna Fredlands blogg