START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Anna Hedberg


Anna Hedberg photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: AFS

Intervju med Anna Hedberg

Vem är du?
Jag heter Anna och är född 1996. Jag bor i Stockholm och går första året på Viktor Rydberg Jarlaplan. Jag älskar att resa, vara med mina vänner och att segla. I höst tar jag min resväska och flyger till USA för att spendera ett år där. Det bästa med att resa är att man får uppleva så mycket nytt och se nya saker, därför tycker jag att utbytesåret ska bli superkul!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går upp alldeles för tidigt för att hinna med tåget som jag måste ta för att komma till skolan. Dagen består av grymma kompisar och för mycket plugg som jag ändå måste ta tag i när jag kommer hem. På kvällarna brukar man hitta mig djupt försjunken i skolböcker för att sedan vid läggdags ligga i sängen och antingen hålla på med datorn eller mobilen.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag kommer alltid ha med mig min kamera för att kunna föreviga alla stunder som är värda att minnas på bild. De kommer jag att lägga upp på min blogg och jag kommer även att skriva om det jag upplever. I min blogg kommer alltså mycket bildar att komma upp, men även mer eller mindre detaljerade inlägg om vad som händer i mitt amerikanska liv.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag blev inspirerad av andra bloggare och att se amerikanska high school-filmer. The school spririt verkar väldigt härlig och att dessutom få lära sig engelska flytande ser jag bara som ett STORT plus!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
När jag började tänka på att jag ville åka som utbytesstudent så var det alltid USA jag tänkte på. Jag ville uppleva the High School spirit, USA’s kultur och allt som har med USA att göra.
Jag fick rangordna 5 flygplatser och mitt första val var Los Angeles. Jag ville gärna komma till en varm plats, jag ville ha någonting annat än hur det är i Sverige. Samtidigt tyckte jag det lät väldigt kul att få flyga till LA och se hur det ser ut där, även om det bara skulle bli flygplatsen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag har haft för stora förväntningar, så att jag blir besviken. Därför försöker jag att inte tänka på hur det kommer att bli. Jag är även rädd för att jag i början ska vara så nervös att jag då inte får några vänner.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Allting! Träffa värdfamiljen, gå i High School, lära känna nya människor, få uppleva nya saker och självklart att få prata engelska hela tiden!

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter att få min värdfamilj. Jag vet vart jag ska, men har ingen info om varken familj eller skola. Samtidigt längtar jag så oerhört mycket efter att komma dit och att få börja my new life :)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Anna Hedberg

Don’t let your dreams just be dreams

sponsorBesök bloggen
Anna Hedbergs blogg