START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Anna Hermannsdottir


Anna Hermannsdottir photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Anna Hermannsdottir

Vem är du? :)
Jag är Anna! Född i Helsingborg, bosatt i Stockholm och med en pappa från Island. Jag fyller 18 år i maj och går andra året på Södra Latins gymnasium, inriktning sam språk. Jag är världens störta språknörd och just nu läser jag spanska, ryska och latin. Jag älskar att umgås med mina vänner och min familj. Mina systrar är 25 år och 2 år, vilket jag antar är rätt ovanligt, men vi är alla väldigt nära varandra. Till hösten drar jag till USA som utbytesstudent! Det kommer bli AWESOME och jag kan knappt vänta :)

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Hm, jag går upp klockan sex, äter frukost i typ en evighet, drar till skolan vid sju och börjar åtta. Sedan går jag i skolan tills klockan 16 då jag åker hem och pluggar tills jag går och lägger mig. Skolan tar kål på mig (eventuellt är det bara jag som är överambitiös) och jag har typ inget liv hehe. Men när jag hinner tränar jag och träffar mina vänner. Hursomhelst ska ett år i USA bli så sköööönt.

Varför ska personer följa din blogg?
För att få veta lite mer om hur det är att vara utbytesstudent om man funderar på att bli det, eller kanske om andra utbytesstudenter vill lära känna någon som också ska åka iväg snart.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Mina föräldrar och min storasyster bodde i Los Angeles innan jag föddes och jag har alltid varit så himla avundsjuk på min storasyster som fick bo där. Så jag bestämde mig för att jag minsann också skulle bo i USA någon gång. Då jag var rätt liten, kanske runt 6 år. Att åka har nog alltid varit en självklarhet för mig.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
I början tänkte jag “Los Angeles, San Francisco, New York” men sedan insåg jag att det faktiskt är värdfamiljen som spelar någon roll - inte i vilken stad man hamnar. Men jag valde i alla fall den östra regionen, dvs jag kommer att hamna någonstans mellan Virginia och Maine. Anledningen till det är att jag inte klarar av när det är över 30 grader ute haha. Jag blir så grinig.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Ojojoj jag har hört så många skräckhistorier om folk som kommer till helskumma värdfamiljer. Så det är jag rädd för. Jag hoppas verkligen att jag kommer klicka med min värdfamilj. Däremot vänner och skolan är jag inte alls orolig för :)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Åh, jag vet inte vad jag ska börja… Alla nya vänner, min nya familj, skolan, de ämnen jag ska läsa i skolan, att shoppa i amerikanska affärer, Starbucks och Kentucky Fried Chicken. Allt. Jag kan inte välja.

Vad längtar du efter just nu?
Att fylla år, sommarlov och framförallt att åka iväg!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Båda!

Coca Cola eller Fanta?
Sprite!

Morgon eller kvällsperson?
Kväll

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Anna Hermannsdottir

Det enda vi vet är att vi en dag kommer dö. Det låter hemskt men det är sant. Så passa på att leva livet. De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut. Lämna trygga Sverige och ta lite risker ibland ;)

sponsorBesök bloggen
Anna Hermannsdottirs blogg