START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Anna Källberg


Anna Källberg photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Intervju med Anna Källberg

Vem är du? :)
Jag är en 17 årig Stockholmstjej som älskar att shoppa, umgås med mina vänner, träna och bara ha roligt. Försöker att inte leva i framtiden utan i nuet eftersom det är något jag väldigt svårt för. Jag älskar att resa, uppleva nya länder, andra kulturer och shoppa utomlands.  Just nu befinner jag mig en liten stad som heter Somerset i Kentucky, USA. Innan jag kom hit visste jag faktiskt inte att KY tillhör södra USA. Det enda jag visste var att KFC kommer härifrån. Jag får uppleva high school spirit på riktigt, hur det är att vara en amerikansk tonåring och träna min favoritsport cheerleading. Det är verkligen ett plus att jag bor en timme ifrån Lexington där flera av världens duktigaste cheerleaders kommer ifrån.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Antingen stiger jag upp 06.40 om jag tar skolbussen eller 07.00 om jag får skjuts. 08.30 Ringer skolklockan in och skolan börjar. Läser US.History, Biology A, Hist/Art, Business law och English A den första trimester. Vid 03.10 är skoldagen slut och jag får skjuts hem, alt tar skolbussen eller får skjuts till träningen. Så efterskolan så tränar jag cheerleading i Junior Varsity, just nu är det träning tre dagar i veckan och game på fredagar. Egentligen tror jag att vi skulle tränat på onsdagar men eftersom jag bor i bibelbältet så går alla i kyrkan på onsdagar. Sen så äter jag middag, antingen på restaurang eller hemma. På kvällen gör jag oftast mina läxor eller gymmar med en kompis.

Varför ska personer följa din blogg?
Den är främst till min familj, släkt och mina vänner men även för de som kanske vill åka som utbytesstudent men inte riktigt bestämt sig än. Så andra kanske blir inspirerade att åka eller bara läsa för nöjes skull. Och för att mina vänner tycker den är awesome!!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag vet inte riktigt men minns att jag var tio när jag först hörde talas om att man kunde vara utbytesstudent, sen har det varit en dröm. Såg även ett reportage när de visade EFs baksida med flera utbytesstudenter, allt som hade gått snett och så, inte så bra inspiration. Jag tror inte att det är främst organisationen det handlar om när saker går snett, det är snarare familjen som väljer dig. Jag tycker att EF fungerar riktigt bra och har även varit på språkresa 2009 med EF, då åkte jag till Torquay, England. Sen så har jag tänkt mycket på att man gör sitt eget år och då spelar det verkligen inte någon roll vilken organisation man åker med men det gäller att välja en man känner att man har förtroende för. Min omårdesrepresentat jobbar i min skola och han ser verkligen till så att jag har det bra och mår bra. Dessutom är vi nästan tio utbytisar här i skolan, vilket är lite roligt. För det mesta brukar det bara vara två stycken i Soutwestern.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Om man ska åka någonstans ska det vara långt bort fast jag skulle inte heller tacka nej till England ett år. Nej jag gjorde inget regionsval kände att jag hellre ville hamna i en bra familj än bo i en delstat som jag verkligen vill bo i. 

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Det var att inte trivas i värdfamiljen och det här med maten. Som alla vet är inte amerikansk mat den nyttigaste, så det är något som man måste vänja sig vid.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Hela erfarenheten, high school spirit, träna cheerleading i sportens hemland, få vänner för livet och lära känna mig själv ännu mera.

Vad längtar du efter just nu?
Tills gymmet imorgon med Brittany, ska bli så skönt att röra på sig på riktigt.

Om du har några övriga funderingar som du vill dela med dig så skriv det här.
Får många frågor och många har sagt till mig förstår inte hur du vågar, hur kan lämna allt här hemma? Mitt svar är nog främst för jag vill uppleva något nytt och annorlunda. Det mesta kommer ju att finnas kvar när jag kommer hem och att vänner kanske inte finns kvar när jag kommer hem men sånt händer hela tiden ändå så stor skillnad? Nej. Dessutom är det en bra start i mitt vuxenliv, lära mig att ta hand om mig själv, bli mer självständig och upptäcka nya sidor hos mig själv. Man lever bara en gång så varför inte ta chansen när man väl har den. Visst är det svårt att lämna allt främst familjen men jag kommer ändå flytta hemifrån förr eller senare. Alla gör nog på sitt egna sätt för att hitta sig själv men för mig känns det givet att åka som utbytesstudent.
Till alla er som har funderat på att åka utomlands ett år, gör det! Ni kommer inte ångra er för ett ögonblick men det gäller att vara öppen för det mesta, ställa in sig på kulturkrockar och vilja göra det här.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll men om du frågar mig igen om tio månader kan svaret nog vara annorlunda

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac är väl bäst men jag har en söt liten HP/windows data

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Anna Källberg

Live Love Laugh
Forever young

sponsorBesök bloggen
Anna Källbergs blogg