START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Astrid Lundman


Astrid Lundman photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Intervju med Astrid Lundman

Vem är du?
Jag är en 16 årig tjej från Sverige som gillar att sporta och vara med kompisar. Jag pluggar på gymnasiet i Danderyd men jag bor i Sollentuna. Jag gillar att resa med både familj och vänner. Jag är en väldigt nyfiken person som gillar att testa nya saker. Jag är otroligt social och är inte rädd för att möta nya människor.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går upp, fixar mig äter lite frukost och sticker sedan iväg till skolan. (Marina Läroverket) Där spenderar jag största delen av min dag. Jag tycker faktiskt att det är relativt kul att gå i skolan, eftersom min skola är så himla bra. Sedan brukar jag antingen träffa kompisar eller åka hem och plugga. Jag och mina vänner brukar träffas för en fika eller åka och träna. Kvällarna spenderar jag oftast med min familj, vi äter middag tillsammans och pratar om dagen.

Varför ska personer följa din blogg?
Min blogg är till för mina vänner här hemma och även de jag kommer lära känna i USA. Därför väljer jag att skriva på engelska. Det skulle vara jätte kul om min blogg även kunde inspirera folk till att själva åka på utbytes år. Min blogg är lättsam med mycket bilder, eftersom bilder säger mer än tusen ord.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid vetat att jag ska åka på ett utbytes år. Jag älskar att resa och det har jag gjort mycket i mitt liv, så att vara borta i ett helt år lät helt underbart! Jag vill jätte gärna lära mig ett nytt språk men framför allt ta del av en ny kultur och lära känna folket i landet.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA är ett land som fascinerar mig, jag har varit i USA några gånger tidigare i mitt liv och älskat det. Jag känner att jag nu är redo att upptäckte landet och inte bara alla turist fällor. Att leva det vanliga livet som en amerikans tonåring.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag är väldigt rädd inför första dagen i skolan. Jag vet att allt kommer att gå bra, men resan dit det är det som är det läskiga. Jag är även rädd för att jag ska komma i kontakt med droger. Jag vet att det är väldigt vanligt i USA och jag tycker att det är väldigt obehagligt. Men jag satsar på att umgås med rätt gäng och att gå min egen väg utan att falla för grupptryck.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytes år?
Jag ser fram emot att få träffa min familj, lära känna dem och bli en del av deras familj. Att få börja skolan och hitta en massa nya kompisar. Det ska bli jätte kul att få fira nya högtider och att få pröva på alla nya knasiga grejer landet erbjuder.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter att få bli placerad och få min familj. Jag har ännu inte fått en familj och det skulle vara jätte skönt att kunna skypa och maila lite med dem innan jag far iväg.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Astrid Lundman

Relativt, beroende på, anpassningsbar, fri vilja & leka.

sponsorBesök bloggen
Astrid Lundmans blogg