START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Camilla Håkansson


Camilla Håkansson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Intervju med Camilla Håkansson

Vem är du? :)
Jag är Camilla Håkansson. Även kallad Imma. Bor i Göteborg och går första året på gymnasiet. Jag tränar ganska mycket och är mån om att vara ‘‘fit for fight’’ haha. Jag bor med min mamma, pappa och vår hund. Har även en bror som är född 90. För tillfället bor han i London med sin flickvän men innan jag åker till USA ska han ha kommit hem igen :) Jag älskar att resa, åka skidor, sola & bada, men även att bara ta det lugnt och vara med nära och kära.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
(Helgdag)
Jag går upp vid 9 ungefär. Äter lite frukost och tar bussen till jobbet. På helgerna jobbar jag på McDonald´s som medarbetare. Beroende på hur långt mitt pass är, så åker jag hem och äter middag med familj och min pojkvän David. På kvällen har vi antingen en mysig hemmakväll med film, annars brukar vi träffa kompisar och umgås. Det är väl ungefär på det sätt jag spenderar en vanlig helgdag.

Varför ska personer följa din blogg?
Därför att min blogg inte kommer likna alla andras, jag känner t.ex. redan min värdfamilj vilket gör hela min ‘‘story’’ redan väldigt speciell. För att jag tänker mig själv som en ganska påhittig och rolig person. Jag kommer skriva mycket eftersom just skriva är ett av mina stora intressen. Därför tror jag att många kommer vilja följa min blogg, att man ska får man välja helt själv men de som klickar sig in kommer säkert tycka om det som blir läst.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Sedan fem år tillbaka har jag haft det som en dröm. Det var då min bror åkte iväg till Nebraska - Grand Island. Jag var avundsjuk och ville så himla gärna också åka iväg ett år. Det har på något sätt varit en väldigt stor del av mitt liv, att jag verkligen ska göra det, och det ska bli av. Sedan att jag fick förfrågan av min brors värdfamilj att åka till just dem också. Det gjorde mig ännu mer säker, för jag har varit orolig att jag skulle komma till någon familj där jag inte passade in eller kände mig välkommen, men det vet jag absolut att jag kommer göra nu!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA har sedan länge varit mitt favorit land i världen, så det var ingen tvekan om att jag skulle dit! Som jag svarade i frågan ovan var Nebraska självklart.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att lämna allt här hemma. Mina vänner, min pojkvän, min familj. Allt helt enkelt. Det kommer vara den svåraste delen av allt. Att åka ifrån Sverige.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Skolan tror jag. Det ska bli en upplevelse. Har alltid varit ett stort fan av amerikanska serier som: The O.C, One Tree Hill, Gossip Girl osv. Därför har jag fått någon slags bild som jag verkligen ser fram emot, jag vill veta hur det är på riktigt, förmodligen är det säkert ganska likt, och det gör hela saken ännu bättre. Det kommer säkert blir över förväntan!

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag mest efter sommarlovet. Jag vill kunna ha en helt underbar sommar med familj, vänner osv. Jag ska verkligen ta vara på den kommande sommaren och göra det bästa av situationen, ta vara på allt i Sverige eftersom att det kommer ta ett tag innan jag upplever det igen. Och vid sommarens slut ska jag åka på mitt livs resa. Det är verkligen de jag längtar till mest av allt just nu!

Kommentarer

1 Birgitta Hällje on Jul 25th, 2012 said:
Hoppas att ditt år i Nebraska överträffar dina förväntningar, det ska bli intressant att följa dig. Kram Mm
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
MJ

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Morgon!

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller sandstrand?
Strand

Hambugrare eller sushi?
Hambugrare

CommentsKloka ord från Camilla Håkansson

Lev i nuet
Ta vara på dagen, du kommer aldrig uppleva den igen.

sponsorBesök bloggen
Camilla Håkanssons blogg