START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Denise Colbrand


Denise Colbrand photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Denise Colbrand

Vem är du?
Mitt namn är Denise Colbrand. Bor i Österåker, en bit utanför Stockholm. Jag går första året på Täby Enskilda Gymnasium med programinriktning Estet/Media. I skolan arbetar vi med bland annat foto, grafisk kommunikation, film- och tvproduktion och radio, men vi har såklart “vanliga” ämnen också. På fritiden tränar jag, och försöker umgås med mina vänner så mycket som möjligt. Utöver mina vänner och min familj, så tycker jag mycket om att resa, tumblr och att leva i nuet.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag tar bussen hemifrån till skolan vid 7 tiden. Tar mig igenom skoldagen utan problem och såklart med mina fina vänner vid min sida. Slutar skolan runt tre/fyra på eftermiddagen då jag åker och träffar en vän eller två eller tre. Kommer hem till middag som vi äter hela familjen tillsammans.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag blev själv inspirerad till att våga ta steget att göra en intresseanmälan till mitt utbytesår tack vare utbytesbloggar som jag läste under den tiden, så jag vill själv vara en möjlig inspirationskälla och förebild för andra genom att berätta om mitt äventyr och mina upplevelser, och även spara minnen på bild som jag sedan lägger upp i bloggen. Inte bara för att visa andra, utan även för att jag ska kunna blicka tillbaka på mitt år och minnas hur allt var när jag väl kommer hem igen.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid velat flytta utomlands och få uppleva High School så som på film. Sedan hade jag bekanta vänner som åkte iväg och jag blev då nyfiken på det där med utbytesår och sökte mer information om det. Läste massa bloggar, och hade känslan av att “det är nu eller aldrig”. Under sommaren 2011 gjorde jag en intresseanmälan till Explorius.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA kändes ganska självklart för mig redan från början. Vet egentligen inte riktigt varför, men jag gick på magkänslan. Helst av allt ville jag hamna i Kalifornien, så jag önskade det som första val. Mitt andrahands val blev Florida, och mitt tredje val valde jag helt random - Georgia.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att något hemskt ska hända här hemma medan jag är borta, eller att min värdfamilj i USA ska vara kannibaler typ… haha. Troligt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att träffa värdfamiljen, kulturen och språket, att få uppleva den amerikanska skolstämningen och möta många nya vänner!

Vad längtar du efter just nu?
Jag vill i första hand få reda på vart i USA jag kommer att spendera mitt år! Och sedan längtar jag grymt mycket till när jag landar på amerikansk mark! Wohoo

Kommentarer

1 Saduni on Jul 14th, 2012 said:
sv;Tack, det e4r min pappas ve4ska.. Eller kaksne hans gamla, han anve4nder den inte. Jo, det var lite slarvigt gjort medredigeringen i morse, hade brottom!Och ff6rresten, krya pe5 dig!
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
MJ

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller sandstrand?
Strand!

Hamburgare eller sushi?
Inget av dem, men om jag måste välja så blir det nog sushi

CommentsKloka ord från Denise Colbrand

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

sponsorBesök bloggen
Denise Colbrands blogg