START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Désirée Hermann


Désirée Hermann photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: Frankrike Frankrike flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Désirée Hermann

Vem är du?
Désirée Hermann, 17-årig tjej från Göteborg som älskar musik, plugg (haha) och umgås med vänner. Jag älskar att träffa olika människor speciellt från olika kulturer. Jag är väldigt ambitiös och har många mål jag vill nå och saker jag vill göra. Jag älskar att utmana mig själv och därför har jag bestämt mig för att lämna allt hemma ett år och bli fransk! Jag är oftast glad och social och försöker göra det bästa av allt, vart jag än är :) Jag älskar även att resa och prata olika språk!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar ganska tidigt och äter en bauguette med hemlagad marmelad. Sedan tar jag cykeln till skolan, och försöker hitta mitt klassrum. Jag försöker lära känna så mycket folk som möjligt och prata mycket franska. Jag spenderar även mycket tid med att skriva av mina klasskompisars anteckningar eftersom jag inte fattar allt läraren säger. Jag slutar runt kl 17 och cyklar hem igen där jag snackar med värdfamiljen (Som är BÄST) vi äter middag ihop, jag kanske spelar lite musik eller sitter vid datorn och sedan går jag och lägger mig.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag tror att många blivande utbytesstudenter (speciellt de som ska till frankrike) kan ha nytta av den! Jag försöker vara så ärlig som möjligt och ge en så allsidig bild av mitt utbytesår som möjligt.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min bästa kompis åkte direkt efter nian till australien. Hon hade börjat tala om utbyte redan innan någon visste vad det var. Efter det har många vänner till mig åkt iväg åt olika håll. De har haft spännande och annorlunda år och jag har också velat åka men kände mig inte redo förräns nu. Jag har också många kompisar från olika länder som varit utbytesstudenter i sverige, och man kan säga att jag har som passion att upptäcka andra kulturer, språk och människor. Jag var lite trött på det vanliga hemma i göteborg. Jag älskar utmaningar och jag ville göra något nytt.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag gjorde inget regionsval. Jag ville lära mig ordentlig franska, och har alltid haft ett intresse för den franska kulturen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att familjen skulle vara galen, att de inte skulle tycka om mig, att folk i skolan skulle vara dryga att jag helt enkelt inte skulle klara det.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att bli bättre vän med de människor jag träffat hittills, att upptäcka olika ställen i landet och tala obehindrad franska. Man måste koncentrera sig HELA TIDEN, så man får lite huvudvärk.

Vad längtar du efter just nu?
Gå ut och springa, jag känner att jag måste röra på mig, jag har bara käkat baguetter!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Désirée Hermann

Världen är större än vart du kommer ifrån. Våga upptäcka den.

sponsorBesök bloggen
Désirée Hermanns blogg