START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ebba Tobiasson


Ebba Tobiasson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: Tyskland Tyskland flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Ebba Tobiasson

Vem är du?
Jag heter Ebba Tobiasson och är född -96. Just nu går jag första året på det naturvetenskapliga programmet vilket jag tycker är väldans kul(men jobbigt!). Jag gillar att vindsurfa, shoppa, läsa och skriva samt vara med kompisar. Jag är absolut sämst på syslöjd och när jag målar en kanin tror folk att det är en sköldpadda ;)
Bäst av allt: I början av augusti åker jag till Tyskland, Magdeburg för att vara exakt!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Eftersom vi befinner oss i den härliga slutspurten innan sommarlovet kan jag inte påstå att jag har mycket av ett liv just nu ;) Jag är i skolan till fyra och sedan går jag hem och pluggar inför alla prov och inlämningar mina lärare så vänligt har bestämt att vi skall ha. Två dagar i veckan har jag även panik över att vindsurfingen tar upp så mycket tid, men älskar det när jag väl är på havet! Försöker klämma in lite tid för mina vänner också och en kvällspromenad med dem är inte ovanligt.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag alltid har haft ett stort intresse för att skriva och kommer berätta om allt galet/underbart/pinsamt/konstigt som händer mig under detta året! Sedan är ju Tyskland lite “ovanligt” att åka till som utbytesstudent så jag tror det kan vara roligt och annorlunda att läsa om :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag ville helt enkelt ha något nytt. Jag var trött på att vardagarna såg lika dana ut och jag längtade efter något annorlunda! Utbytesstudent har alltid legat bak i mitt huvud någonstans och en dag tog jag fram det på riktigt och insåg att det skulle vara ett perfekt sätt att få lite omväxling.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Det första landet jag tänkte på var faktiskt U.S.A. Jag tror det är rätt vanligt ;) Men sedan sa min mamma något om att det hade varit kul att lära sig ett nytt språk(är redan flytande på Engelska) och då började jag kolla in Tyskland. Det kändes läskigt och väldigt annorlunda först, U.S.A. visste jag betydligt mer om ifrån tv-serier o.s.v. Men efter ett tag kändes det Tyskland helt rätt för mig! Jag kunde inte göra ett regionsval, men jag skickade med en önskan om att hamna i en lite större stad och så blev det ju ^^

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag inte ska få vänner och att det kommer vara “för svårt” med språket.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser väldigt mycket fram emot att träffa min värdsyster som jag har väldig mycket kontakt med. Vi klickar så himla bra! Jag ser också fram emot klassresan till London som jag kommer göra med min nya klass i oktober och att utforska min nya hemstad! :)

Vad längtar du efter just nu?
Nästa vecka då jag åker till Spanien! Och svar på mina senaste mail till värdmamma och värdsyster, haha. Men mest av allt längtar jag efter dagen jag lämnar svensk mark och börjar mitt äventyr i Tyskland :)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Båda

Morgon eller kvällsperson?
Mitt-på-dagen-person

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Ebba Tobiasson

Skönare lyss till den sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge

sponsorBesök bloggen
Ebba Tobiassons blogg