START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ebbba Jensen


Ebbba Jensen photo Utbytesår: 2010-11
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Ebbba Jensen

Vem är du? :)
En 17-årig tjej från Göteborg som gillar sporter och hänga med vänner. Kan väl beskriva mig själv som pratglad och alltid nyfiken på att testa på nya saker. Gick ut första året på Jensen Gymnsaium Kungsport innan jag åkte hit och planerar att fortsätta på samma skola när jag kommer hem. Är väl en ganska typisk göteborgs tjej, gillar att spendera många timmar på Espressohouse, condeco m.m. och är jag inte där så är jag väl hemma och inne på facebook. Kan man hjälpa att man är beroende eller? haha. “Crazy swedes” är väl inte helt ovanligt att folk säger om mig här men så crazy är jag inte. Bara ibland ;).

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu har jag jullov och slappar mest men under min första termin i Amerikansk skola har livet varit ungefär såhär:

Vaknar vid 6.45 och försöker snabbt göra mig redo. Hur det kan ta mig 45 minuter är fortfarande ett under för mig eftersom det inte är alls mycket jag klämmer in på den tiden. Åker till skolan vid 7.30 och framme lagom till första klockan ringer. In i klassrummet och biologi, sedan engelska, photo, amerikansk historia och framme vid lunch. Iväg med kompisarna för lite go fet amerikansk mat och sedan tillbaka för två lektioner till. Efter skolan är det direkt till träningen för mig, spelar fotboll med skolans varsity lag (förstalaget). Vid halv 5 tiden blir jag upphämtad av min värdmamma och åker hem och pluggar en stund. Har hört från många utbytesstudenter att dom har grymt mycket läxor här men jag verkar ha kommit undan rätt enkelt så det brukar inte ta så lång tid. Hemma en stund med min värdmamma och värdsyster som verkligen har blivit min nya familj! Sedan åker min värdmamma iväg till jobbet, hon jobbar natt tre gånger i veckan och är ledig resten. Detta är en vanlig dag men självklart händer det så mycket mera hela tiden som inte går att skriva här. Ni får helt enkelt läsa mera på bloggen :).

Varför ska personer följa din blogg?
Det ger en bra beskrivning om hur ett år borta från allt kan vara., hur annorlunda eller lika en del saker är.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Tvekade länge eftersom jag gillade min nya klass i gymnasiet så himla mycket. Är glad över att jag valde att åka, alla min vänner finns ju kvar när jag kommer tillbaka och detta är verkligen något som jag önskar fler gjorde! Kände att det var dags för något nytt i mitt liv och hur coolt är det inte att kunna flytande engelska?

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag funderade mellan USA och Australien men valde att åka hit för att verkligen få uppleva ett highschool år och se skillnader och likheter med alla filmerna. Som region valde jag den sydöstra delen av landet och hoppades på Florida men hamnade här i Chandler, Arizona i den sydvästra delen. Sjukt nöjd med det!

Vilka var de största rädslorna innan du åkte iväg?
Jag var mest rädd för att jag skulle få en familj som inte passade mig, eller få grymt mycket hemlängtan och inte vilja stanna kvar.

Var rädslorna berättigade?
Verkligen inte! Min familj här är underbar och jag har inte haft alls så mycket hemlängtan som jag trodde. Visst kommer det ibland men aldrig under några längre perioder och det går att hantera.

Vad längtar du efter just nu?
Svensk mat! Grovt bröd med bregott och ost som man hyvlar själv på. Saknar fil och müsli, svensk frukost är typ det bästa som finns! haha

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Chokladglass!

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Ebbba Jensen

Vad med om så mycket som möjligt i livet och tvinga dig själv till nya upplevelser. Det är värt det!

sponsorBesök bloggen
Ebbba Jensens blogg