START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elin Palm


Elin Palm photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: Argentina Argentina flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Elin Palm

Vem är du?
Mitt namn är Elin och jag är 17 år och bor i Stockholm.  Jag bor med min mamma och katt i en villa. Jag går på Kungsholmens Gymnasium och läser Natur-Natur. På min fritid brukar jag jobba, gå på promenader med vänner, fika och ta det lungt. Jag är även en aktiv medlem i organisationen CISV. Jag är oftast glad och social och gillar att träffa nya människor.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar mellan 6 till 8. Går upp, klär på mig och springer upp till bussen. Åker in till skolan och har oftast två lektioner på förmiddagen, lunch, två lektioner och sedan vidare till någon kompis. Kommer hem och är trött. Pluggar lite, intalar mig själv att jag inte bör plugga efter middagen. Äter middag, pluggar lite till. Duschar och lägger mig runt 22, läser lite mail, kollar facebook och somnar runt 00:00

Varför ska personer följa din blogg?
Min blogg ska du läsa om du vill läsa något annat än bloggar om USA. Jag kommer att skildra mitt liv i Argentina, både det som är rolig och jobbigt, spännande och konstigt. Om du själv funderar på att åka till Argentina eller bara är allmänt nyfiken på landet så är min blogg en guldgruva! Hoppas att du hittar något som intresserar dig!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Hela min släkt har mer eller mindre åkt som utbytesstudenter så för mig har frågan aldrig varit om jag ska åka utan när, var, hur?.  I 9:an bestämde jag mig att jag skulle åka efter 1:an och sedan har jag spenderat dessa två år tills jag nu ska åka med att förbereda mig mentalt och med massa ansökningshandlingar.  Nu är jag redo (tror jag) för mitt livs största äventyr!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag ville inte åka till USA eftersom att jag kände att alla åker till USA och jag ville vara speciell. Sedan bestämde jag mig för att lära mig spanska under mitt år. Detta beror på att jag tror att när man i framtiden ska söka jobb låter det bättre att säga “Jag kan flytande svenska och spanska samt är bra på engelska” än att säga “Jag kan flytande svenska och engelska” eftersom många i Sverige redan pratar så bra engelska. Men varför just spanska?  Jo, för spanska är det språk som jag redan har läst i 5 år så där kan jag i alla fall grunden. Nu när jag valt att lära mig spanska så stod valet mellan Spanien och Latinamerika. Spanien kände jag att var lite för enkelt så då blev det Latinamerika. Att det sedan blev just Argentina av de Latinamerikanska länderna var en slump.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Just nu är jag rädd för att språket kommer att bli ett allt för stort problem, sedan är jag livrädd för att jag ska bli magsjuk det första som händer när jag kommer ner. Men nu har jag tänkt så mycket på det så att min nervositet över farhågor är inte så stor längre. Att lämna sverige är även något jag tycker att är läskigt, hur ska jag klara mig utan min familj och mina vänner?

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla ny upplevelser!! Och alla häftiga minnen!!  Och allt som sedan kommer bli roliga historier!! Att få dansa Tango och äta massor med kött! Att dricka mate och chilla på torget! Att leva som argentinska!

Vad längtar du efter just nu?
Jag vill börja packa, köpa presenter till värdfamilj, fira midsommar, få mitt visum men framför allt att få kliva av mitt plan den 16 augusti i Buenos Aires….

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Landsbygd

CommentsKloka ord från Elin Palm

Det är inte lätt när det är svårt

Om det gör dig/hen/mig till en gladare människa så ser inte jag några problem med ...

Om du är intresserad av livet i Argentina, kanske funderar på att åka dit ska du följa min blogg!

sponsorBesök bloggen
Elin Palms blogg