START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elin Stjerngren


Elin Stjerngren photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Intervju med Elin Stjerngren

Vem är du? :)
Jag är en 16-årig tjej som älskar allt som har med musik och film att göra! En av mina största drömmar är att få åka till staterna i ett år och studera på High School. Jag bor i en liten håla nära Gävle och på fritiden pluggar jag, umgås med vänner, spelar musik och tittar på film kanske lite för mycket.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Efter många otrevliga kommentarer en tidig morgon så går jag till skolan och gör det jag ska, sedan kanske en fika med någon schysst kompis, hem och plugga lite, musik och lite TV-tittande. På helgerna blir det att umgås med kompisar, bio, käka ute eller göra någonting som är kul! :)

Varför ska personer följa din blogg?
Jag är inte den typiska modebloggen som lägger upp outfits (inte för att jag har något emot det, utan för att mina kläder är inte direkt de mest spännande). Men om man gillar musik, film och humor så tycker jag du ska kika in! Sen kommer det bli väldigt mycket USA-förberedelser desto längre jag kommer. I USA kommer jag försöka skriva så mycket som möjligt och bjuda på härliga bilder!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min vän Tuva och jag började prata om det för ca 1 ½ år sedan och blev genast intresserad. Att bara få leva ett helt annorlunda liv, uppleva the high school-life och träffa nya människor är något jag längtar efter! Sedan att få massa minnen och bli awesome på engelska så klart. Att åka som utbytesstudent har känts så självklart för mig bara!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag åker med YFU vilket innebär att jag kan hamna precis vaaaart som helst. Kanske i varma Kalifornien eller någon storstad - who knows? Att åka till USA kändes bara väldigt sjävklart. Jag tycker det verkar vara som ett väldigt härligt och intressant land! Att studera i USA är gjort för mig, haha.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Ärligt talat har jag inte känt några direkt “rädslor” för utbytesåret. (men trust me, veckan innan jag åker kommer jag ligga i fosterställning och hyperventilera). Men visst kan jag känna vissa osäkerheter när det gäller att bli placerad i en hemsk värdfamilj, att highschool blir en flopp, att människorna är elaka osv osv. En trygghet är i alla fall min organisation YFU som känns väldigt trygg och personlig!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Ojoj! Bara tanken att få testa på ett helt annat liv känns lockande. Träffa nya spännande människor och få minnen för livet, lära mig engelska och växa som person. Sen sånna där småsaker som att få beställa den största menyn på Mcdonalds känns lite roligt också, haha.

Vad längtar du efter just nu?
Att få en placering!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad!

Politik eller sport?
Hmm.. båda faktiskt.

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael all the way.

Fotboll eller Amerikansk football?
Har själv spelat amerikansk football - så det blir det.

Coca Cola eller Fanta?
Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
båda

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
SUSHI FO SHO

CommentsKloka ord från Elin Stjerngren

Elin Stjerngren har inte publicerat något här.

sponsorBesök bloggen
Elin Stjerngrens blogg