START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elina Karlsson


Elina Karlsson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Elina Karlsson

Vem är du?
Jag heter Elina, bor i Falkenberg för tillfället och är 17 hela vintrar. Jag är en glad och posetiv tjej som älskar att hänga med kompisar, familj och göra roliga saker. Till hösten ska jag flytta till Houston i Texas vilket jag ser fram emot detta väldigt mycket! Först ska jag ta mig igenom några månader av sommarlov fyllt av jobb, strandhäng och många sena sommarkvällar. Jag är vem jag är och är alltid mig själv no matter what.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Vaknar av att alarmet går, jag ligger och snoozar i 1 timme minst och hittar hela tiden på ursäkter på att ligga kvar liiiite till i sängen innan jag inser att jag kommer få stressa ihjäl om jag inte lyfter på arslet. Sedan äter jag världens godaste frukost, beger mig till skolan och hänger med mina härliga klasskamrater. Efter skolan pluggar jag vanligtvis, tränar eller hänger med familj och vänner. Är det helg brukar jag ta det så lugnt som möjligt, jag brukar ta en sovmorgon till 10-snåret och sedan äta en brak-frukost tillsammans med familjen, sedan brukar jag antingen jobba eller hänga med mina vänner.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag alltid kommer vara ärlig, jag bjuder väldigt gärna på mig själv och jag skäms nästan aldrig. Troligtvis kommer jag bjuda på smaskiga historier om hur jag gör bort mig under mina dagar i staterna. De som följer min blogg kommer få följa min vardag med mycket bilder på mig själv, vänner, familj och min stora kärlek i livet - mat. (Ja jag kommer gå upp 10 kilo i USA, gött.)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Den ständiga frågan som jag gärna skulle vilja ha en härlig maskroshistoria om. Dessvärre är svaret (inte helt säker dock) att jag hittade en blogg om en tjej som var utbytesstudent som jag inte hade en aning om vad det var eller att man ens kunde vara det. Och ja, på den vägen är det. Jag gjorde den vanliga sökningen mellan alla olika organisationer och fastnade för Explourius, resten är historia.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Ja, jag valde regionsval, jag valde Arizona, South Carolina och Texas. Och jag fick mitt tredjehandsval Texas och jag är mer än nöjd. Det är ingen som rekommenderar regionsval men jag kände att jag verkligen inte orkade en till vinter med tråkigt klimat precis som hemma i Sverige. Jag vill ju uppleva något nytt! Därför valde jag dessa varma härliga delstater och det var ju ändå ingen garanti så jag kände att om det är meant to be att jag hamnar i någon av dessa staterna så är det kul och är det inte det så hade jag gärna hamnat i vilket delstat som helst. Jag är helt säker på att inte vilken delstat man hamnar i definierar sitt år utan att det bara är en själv som kan påverka sitt år.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag kanske kommer vara lite för “frispråkig” eller vad man ska säga. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag är inte direkt konservativ och jag kan ha väldigt mycket åsikter om saker och ting. Jag är helt enkelt rädd för att jag ska sitta och prata skit om republikerna när nästan alla är det, eller att jag säger olämpliga saker som är helt okej i Sverige men som inte är det i USA. Men allting kommer lösa sig, är inte speciellt rädd för något alls, förutom ensamhet kanske. Gillar verkligen inte att känna mig ensam.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Går inte sätta fingret på något speciellt. Men jag ser fram emot hela upplevelsen, jag menar jag ska flytta till USA, till Texas, där det är supervarmt, till en ny familj, en ny skola, ny kultur och ja - allt kommer vara nytt! Allt ska bli så himla kul och se, vill inte ha för höga förhoppningar dock för jag vill inte bli besviken.

Vad längtar du efter just nu?
Att jag ska åka och se Beyonce i globen imorgon, som jag har längtat!!! Förutom det så längtar jag hela tiden efter USA, tänker på det 24/7. USA-sjukan, typ.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Elina Karlsson

Oavsett hur många misstag, eller hur långsam du går fram, så är du långt före dem som inte ens försöker.

sponsorBesök bloggen
Elina Karlssons blogg