START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ellen Thunberg


Ellen Thunberg photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Ellen Thunberg

Vem är du?
Ellen heter jag och är en stockholmare på 16 vintrar. Jag går nu i ettan på Värmdö gymnasium och Sam-beteende linjen, vilket jag tycker är superkul! Dock är jag just nu väldigt skoltrött och har aldrig längtat mer efter sommaren och att få vara fri från alla sorters prov och läxor (som tack och lov nästan är klara nu). På fritiden älskar jag att resa, sjunga och dansa och har sedan ett tag tillbaka ett väldigt intresse för att laga mat och baka, det får mig liksom att slappna av haha. Annars gillar jag också att umgås med mina kompisar och mysa med min lillebror.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Den börjar ofta med att jag ställt tre olika alarm för att försöka komma upp ur min sköna säng. Sedan äter jag frukost, fixar mig och sätter mig sedan på bussen mot skolan. Väl där kämpar jag för att hålla fokus uppe och spenderar till mesta dels mina tankar någon annan stans. När jag sedan slutat beger jag mig oftast en runda till stan eller drar hem till någon kompis och myser. Sedan blir det att åka hem, plugga och efter ett tag äntligen få sova i min ljuvliga säng igen.

Varför ska personer följa din blogg?
Hm, jadu jag vet inte riktigt. Kanske för att jag verkligen kommer att vara ärlig och skriva alla mina inlägg rakt från hjärtat. Jag kommer också försöka uppdatera så ofta så möjligt och ladda upp många fina bilder.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag bestämde det egentligen ganska sent, i november faktiskt, så det var mer som en spontangrej. Jag fick höra av några kompisar att de skulle åka och tyckte det verkade jättekul! Sedan ledde det ena till det andra och rätt som det va var jag antagen och satt och planerade vad jag skulle ha med mig. Nu är jag verkligen så taggad på att bara få komma iväg, är trött på Sverige, är trött på skolan och är trött på att allt ser likadant ut varje dag. Vill uppleva något nytt, och då är det här det perfekta äventyret!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
För mig var USA det ända valet. Det var just USA som tog mitt intresse redan från början och är väldigt intresserad av deras kultur och deras sätt att leva. Är också väldigt nyfiken på hur det är att verkligen få vara en High School-student!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Hemlängtan tror jag och att det inte ska bli bra med familjen och skolan. Men också att jag inte kommer få några vänner och att jag kommer ha jättesvårt att förstå vad dem säger vilket kanske kan leda till att det kommer bli jättesvårt i skolan.. Men jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser nog mest fram emot att faktiskt få bli en medlem i en riktig amerikansk familj, att få massa nya kompisar och att ha friheten att faktiskt kunna bli vem jag vill. Att se mig själv åka en gul skolbuss till skolan och att få glänsa i basketlaget, men också självklart att bli grymt bra på engelska!

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag mest efter att sommarlovet ska börja, att jag ska få veta min värdfamilj och jag ska få sätta mig på planet mot soft landing camp i New York!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Ellen Thunberg

The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.

sponsorBesök bloggen
Ellen Thunbergs blogg