START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ellinor Hansson


Ellinor Hansson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Ellinor Hansson

Vem är du?
Jag är en glad, sprallig och positiv tjej på 16 vårar som älskar att umgås med familj, släkt och vänner och att skratta & ha kul! Jag går just nu i klass 9 men får sommarlov om 4 dagar så jag är lite extra glad för det. Jag bor i en stad strax utanför Stockholm som heter Täby. På fritiden brukar jag plugga, umgås med vänner, äta på fridays, fika på espresso house eller vara på mitt sommarställe där jag älskar att vara men framförallt att cykla! :)

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig är att vakna till “Legohouse” av Ed Sheeran kl. 6.25 och gå upp trött som en sengångare. Ta bussen till skolan där jag umgås med alla mina kära klasspolare och lyssnar på all lärares tråkiga genomgångar. Efter skolan brukar jag hänga med vänner, plugga, dra in till stan eller träna!

Varför ska personer följa din blogg?
Folk ska följa min blogg om de vill läsa om ett utbytessår i Virginia i både bild och text. Jag hoppas att jag kan inspirera andra personer att åka på ett utbytesår, men också att nuvarande utbytesstudenter kan läsa om hur en annans år kan bli till!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min kompis nämnde för mig att hon funderade att åka till USA och började prata med vår mentor om det. Tanken hade aldrig slagit mig att ta ett sabbatsår men nu ville jag verkligen prova på. Jag började läsa utbytesbloggar och blev så jäkla taggad att leva ett liv i USA med människor som pratar engelska med den där underbara accenten, gå på en riktig amerikansk high school som verkligen har en riktigt stor skolspirit och bara att utmana mig själv och klara mig på egen hand ett år.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
I första hand ville jag helt självklart göra delstatsval till Californien, Arizonan och Florida. Men sen slog tanken mig att “Vad spelar det roll vilken stat du hamnar i, om inte familjen är bra?”. Och det kändes så himla rätt till slut. Jag vet att detta inte kommer vara en dans på rosor hela tiden, så varför förvänta sig det från början? Jag gjorde därför inget delstatsval eftersom jag vill hamna hos den perfekta familjen som passar mig, och chansen är större om jag inte gör något val.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Min allra största rädsla jag har, och har haft ett jäkla bra tag är att jag kommer få en sådan stor hemlängtan, att jag går runt med magont, depressioner och att det inte går en dag utan att jag tänker på livet i Sverige. Att jag sedan väljer att åka hem. En annan rädsla är hur jag kommer kunna anpassa mig efter nya rutiner och regler. Hur jag ska lära mig att ta hänsyn och ansvar och inte bara tänka på mig själv och hur mitt liv i Sverige var.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att lära känna min värdfamilj och komma dom nära men också att lära känna en massa nya amerikanska vänner. Att plugga en massa roliga ämnen i Battlefield high school. Att prova på nya saker och klubbar, aktiviteter och sporter i skolan.

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter att få umgås min sista tid här i Sverige tillsammans med mina klasspolare(som jag ska skiljas ifrån nu) och med mina vänner & med min familj. Men jag längtar också grymt mycket till att bara få påbörja mitt år som utbytesstudent och få sätta min första fot i USA och få leva the american dream.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Båda

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommarafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Båda

CommentsKloka ord från Ellinor Hansson

Believe in yourself. Have faith in your own abilities and there is no limit for what you can accomplish.

What is the point of being alive if you don’t at least try to do something remarkable.

We can’t choose where we come from, but we can choose where we go from there.

You can never cross the ocean, unless you have the courage to lose sight of the shore.

Devote yourself an idea. Go make it happen. Struggle on it. Overcome your fears. Smile. Don’t you forget: This is your dream.

sponsorBesök bloggen
Ellinor Hanssons blogg