START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elsa Andersson


Elsa Andersson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Elsa Andersson

Vem är Elsa Andersson?
Jag är en 17-årig, glad tjej som bor lite utanför Göteborg. Jag har precis gått klart mitt första år på gymnasiet och jag går naturlinjen på Göteborgs högre Samskola. På fritiden brukar jag vara med kompisar, shoppa, träna och dansa. Jag älskar att dansa och har gjort det i hela mitt liv. Till hösten ska jag åka till USA och jag längtar verkligen!!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig just nu, ja.. Jag har precis fått sommarlov så alla dagar är olika! Jag kommer att jobba en hel del i sommar, men när jag inte gör det försöker jag spendera så mycket tid som möjligt med min familj och vänner. Vi brukar vara ute och segla, vara på kompisars land, sola, bada, äta glass, ja allt som tillhör sommaren. Jag tycker också väldigt mycket om att vara ute och röra på mig. Brukar vara ute och cykla, gå eller springa. Så ja, vänner, jobb och träning är väl delar ur en vanlig dag.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag kommer försöka uppdatera så mycket som möjligt under tiden jag är iväg. Jag kommer försöka skriva personligt och ha mycket bilder. Jag gillar själv att läsa bloggar med lite text och mycket bilder och det är så jag vill att min ska vara!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har faktiskt varit inne på att åka iväg ett år till USA rätt många år eftersom jag har haft vänners syskon som också gjort det. Men i höstas blev det helt plötsligt dags att bestämma sig och jag valde fram och tillbaka. Jag kände dock att detta är en chans i livet och man kan inte alltid bara ta det säkra före det osäkra. Sedan vägde fördelarna mycket tyngre än nackdelarna. USA verkar vara ett sjukt coolt land, man lär sig mycket om sig själv när man är iväg och det verkar hur kul som helst verkligen!! Jag kände helt enkelt att det var en chans jag inte fick missa!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag valde USA på grund av att det verkar väldigt roligt land att uppleva. Jag har ju en bild av det, men vill få reda på hur det egentligen är att gå high school osv.

Jag har inte gjort några regionsval eftersom jag faktiskt inte bryr mig om var jag hamnar, jag tror familjen är det viktigaste!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag ska sakna alla här hemma väldigt mycket och att jag inte kommer trivas i min familj.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag har ingen aning, allt verkligen! Träffa nya människor och uppleva hur det är att bo i USA. Sen är det ju väldigt roligt att vara med om Prom och alla sådana grejer jag sett på film, haha!

Vad längtar du efter just nu?
Att få min värdfamilj, har fortfarande inte fått det.. Och att åka iväg till USA såklart!!

Kommentarer

1 moa on Jun 18th, 2012 said:
fin blogg!! och fin tjej!!
2 Jose on Jul 15th, 2012 said:
Hej, jag har aldrig fuadrent pe5 hur det ke4nns att vara ke4nd. Har inte hunnit.Det e4r se5 roligt att skriva. Det tar tid att fanstisera och de5 finns det inte se5 mycket tid kvar att klura pe5 hur verkligheten e4r.Det e4r bra att du te4nker skriva deckare ne4r du blir stor fast egentligen kan du bf6rja klura pe5 historierna redan nu.
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Just nu fotboll, men kanske ändrar mig efter mitt år i usa :)

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Elsa Andersson

Ibland måste man bara ta steget och våga göra det. Det är faktiskt bättre att få ett “nej” eller att det visar sig vara något dåligt än att aldrig ens försöka, även om det kanske inte alltid verkar så. För om det är ett “ja” eller något positivt är den känslan så otroligt bra. Det är en av de bästa känslorna som finns och att missa den känslan för att man inte vågar är inte värt det!

sponsorBesök bloggen
Elsa Anderssons blogg