START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elsa Holmgren


Elsa Holmgren photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Intervju med Elsa Holmgren

Vem är du? :)
Elsa Holmgren heter jag, född november 1995. Läser samhälle/media första året på gymnasiet i hopp om att kunna snappa upp någon form av journalistik-utbildning en vacker dag. Har nämligen alltid älskat att skriva, och hoppas på att kunna göra något av den passionen när det blir dags att bli vuxen!
Något annat jag älskar är teamåkning, en sport jag tränat och tävlat i ca 10 år. Har alltid varit “konståkningstjejen” i mina kretsar, och det kommer kännas konsigt att lämna den etiketten nu! Men blir väl utbytestjejen nu istället, och det är helt okej det med ;) Några av mina absoluta favoritgrejer är då att vara i ishallen med teamet, träna, springa, äta choklad, dricka kaffe, ligga i sängen länge på morgonen, äta frukost, partaja och ha filmkväll med favoritbrudarna. Ganska mångsidig filur här med andra ord!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En skoldag då, så står klockan på 06.35 och jag kommer upp ur sängen runt 07.00. Bussresan till skolan tar runt en halvtimme och jag börjar ca 08.30. Hänger i skolan, skrattar mycket med mina classmates och försöker stå ut tills klockan 16 då jag oftast beger mig hemåt igen. Hemma väntar antingen mjukisbyxorna, läxor och kaffe eller träningskläder och en buss till ishallen. Försöker komma i säng runt 22, kan bli senare beroende på om jag har kvällsträning/mängder med läxor/fastnar framför Sex and the City eller inte!

Varför ska personer följa din blogg?
Rätt enkelt, alla som vill veta hur det är att leva i USA ett år. Kommer att skriva om high school, sporter, vardag och hur det faktiskt är att bryta upp allting gammalt för något helt okänt.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Började fundera på det redan i åttan, och då var det mest “åh-vad-coolt-med-high-school”, men nu när det väl är dags förstår jag hur mycket jag behöver det. Eftersom jag läser samhälle blev det en väldigt långtråkig fortsättning på nian, och jag var änna beredd på en förändring nu med gymnasiet och allt. Blir allt mer omotiverad till skolan och behöver verkligen en paus från allt. Tror att det här året kommer få mig att uppskatta Sverige så mycket mer också, och vara ganska nöjd med mellanmjölks-livet här när jag väl kommer hem.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Även om det hade varit skitroligt att bo i typ Florida, Californien eller (nu drömmer jag) New York, så valde jag att inte göra något regionsval. Jag åker trotsallt inte som utbytesstudent för att ha semester, utan för att uppleva något annorlunda. Det kändes som att familjen jag hamnar i är viktigare än området eller klimatet, jag ville verkligen trivas med personerna jag ska spendera mina 10månader hos. Och nu har jag hamnat i Kentucky, Louisville vilket känns helbra! Familjen verkar toppen och jag är supernöjd.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Alltså jag är lite sjåpig gällande dedär extrakilona alla snackar om. Liksom ett eller två är väl okej, men vill verkligen inte komma hem med tre extra ölmagar nivet. Och jag som är lite av en godisgris får väl kämpa för att hålla igång kondisen och jogga som en tok! Sen är jag lite orolig över tornados också eftersom Kentucky är mitt i tornadobältet, men samtidigt har de lyckats leva med stormarna hitills så det borde inte heller vara någon större fara.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få vara med om något nytt. Att få bryta gamla vanor liksom, utmana mig själv. Träffa nya människor, göra nya saker, uppleva en helt ny vardag. Det är precis vad jag behöver just nu!

Vad längtar du efter just nu?
Kortsiktigt längtar jag efter helgen, att få göra sista vårshowen med konståkningsteamet, att få färga håret och påsklovet. Sen längtar jag som en tok till sommarlovet och att få åka till USA.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Elsa Holmgren

” Don´t wait for your life to take a turn, take the wheel and turn it yourself. “

sponsorBesök bloggen
Elsa Holmgrens blogg