START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elsa Nodler


Elsa Nodler photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Elsa Nodler

Vem är du? :)
Jag är en glad tjej på 15 år. Jag bor i Täby utanför Stockholm och går i nian. Jag ska åka till USA läsåret 2012-2013 och kommer börja ettan på gymnasiet efter det. Jag är en glad och positiv tjej, alltid med ett leende på läpparna. Älskar att ha kul, är väldigt spontan av mig. På både gott och ont haha! Tycker inte om snö och potatis.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu så består mina dagar mest av plugg, plugg, plugg. Försöker hinna med lite träning och socialt liv mellan skolan också, men en vanlig dag så går jag till skolan, kommer hem på eftermiddagen, åker till gymmet någon timme eller drar ut och springer, sen pluggar resten av kvällen. Inte så roligt liv just nu alltså..

Varför ska personer följa din blogg?
Jag har läst många folks bloggar, som har bloggat under sitt utbytessår. Och alla ser nästan likadana ut. Det står vad de har gjort, men inte om de saker man verkligen vill veta, som hur skolan är, folket är osv. Och det är sånt jag kommer försöka skriva mycket om när jag är i USA. Det lilla extra som de andra bloggarna inte har ;)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag fick hem en broschyr om att åka som utbytesstudent, och jag läste igenom den. När jag hade gjort det så var jag helt fast vid att jag skulle åka. Sen dess så har det bara varit helt självklart att jag ska åka.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag funderade aldrig på att åka till något annat land än USA, för att jag ville åka till ett engelsktalande land, och jag har alltid velat åka till USA. Det är liksom landet extra allt, så jag tror att jag kommer få uppleva mest om jag åker dit. Jag har gjort regionsval, California, Texas och Florida. Jag valde dem för att jag vill åka någonstans där det är varmt, annars spelar det inte så stor roll.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag är inte så rädd eller nervös faktiskt, men det kommer väl. Men just nu så är det enda som jag är nervös över är skolan. Det verkar vara så himla mycket regler, så jag är lite rädd att jag kommer komma försent hela tiden eller något sånt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att komma bort från Sverige! Haha, nej men allt! Att bara få uppleva så mycket som möjligt, jag kan inte säga något speciellt, men det är ju hela grejen med att åka som utbytesstudent som jag ser fram emot!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kväll

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Elsa Nodler

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile!

sponsorBesök bloggen
Elsa Nodlers blogg