START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elsa Ringvall


Elsa Ringvall photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: Sydkorea Sydkorea flagga
Organisation: Rotary

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Elsa Ringvall

Vem är du?
Jag heter Elsa, är 16 år och bor i en liten stad i ungefär mitten av detta land vid namn Bollnäs. Jag gick för några veckor sen ut mitt första år på IB-programmet (International Baccalaureate), och kommer fortsätta gå där efter mitt utbytesår. På min fritid tränar jag Hung gar kung fu, ritar, bakar, lagar mat, sitter vid datorn, och ibland är jag med kompisar.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu är det sommarlov, men på en vardag går jag oftast upp kl 06:30, gör mig klar och cyklar till skolan. Skolan slutar runt 15-16, då cyklar jag hem, gör läxor, äter, cyklar till träningen, kommer hem, duschar, sitter lite vid datorn eller dylikt, går och lägger mig. Nu på lovet jobbar jag eller bara tar det lugnt, försöker att njuta utav dom sista veckorna hemma!

Varför ska personer följa din blogg?
Jag tycker att man ska läsa min blogg för att Sydkorea är ett land dom flesta inte vet speciellt mycket om, förutom att Gangnam style kommer därifrån då. Jag tror också att det blir en trevlig kontrast till alla USA bloggar som finns därute. Jag kommer att försöka skriva på ett så kul sätt som möjligt och använda mycket bilder. Man kommer med stor sannolikhet få läsa om kulturkrockar och konstiga maträtter (levande bläckfisk är en maträtt jag ser fram emot att prova). Om man funderar på att åka till Sydkorea, eller bara är intresserad av landet, tror jag att min blogg kan vara väldigt intressant och lärorik att läsa :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har velat åka som utbytesstudent länge, frågan har bara varit när och var. Jag vill åka för att jag vill uppleva en annan vardag, lära mig ett nytt språk, och få minnen för livet!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
I början ville jag åka till USA, men sen kom jag på att jag faktiskt vill lära mig ett nytt språk. Jag lyssnar mycket på koreansk musik, och började läsa på mer om landet. Det verkar vara ett intressant land med härliga människor, och jag tycker att koreanska är väldigt vackert och vill gärna lära mig det. Jag tror att det kommer bli väldigt användbart för mig i framtiden att kunna koreanska, och jag skulle gärna kunna tänka mig att gå på universitet i Sydkorea sen. Jag fick inte välja region när jag valde land.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag är livrädd inför första mötet och första dagarna med värdfamiljen! Den enda i familjen som kan engelska är dottern, men hon ska komma till Sverige som utbytesstudent så hon kommer inte vara hemma. Jag har ingen aning hur vi ska kunna kommunicera under dom första månaderna, haha. Sen är jag orolig för att visumet inte ska hinna bli fixat.. Och självklart är det läskigt att lämna allt - familj, vänner, skola.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Lättare hade varit att fråga vad jag inte ser fram emot. Det är så mycket jag längtar till, alla nya upplevelser, människor, minnen, ny mat, kultur, nytt väder, nytt språk!.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter att få packa väskan och åka iväg till Seoul!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Båda

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Båda

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Elsa Ringvall
sponsorBesök bloggen
Elsa Ringvalls blogg