START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Elvira Garp


Elvira Garp photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Elvira Garp

Vem är du?
Jag är en nyfiken, glad och trevlig tjej på snart 18 år. Norrköping är staden där jag bor och där går jag andra året på Film och Musikgymnasiet. Nu när jag åker till USA kommer jag alltså göra ett uppehåll i skolan och gå tredje året när jag kommer hem, vilket jag tror kommer gå alldeles utmärkt! Mina intressen är att läsa (fantasy), hänga med kompisar, se på TV-serier och äta sötsaker, samt fotografera då och då. Jag är ett stort Harry Potter fan och har läst alla böcker minst 5 gånger haha! Jag är ingen vintermänniska och blir lätt lite nerstämd när det är kallt och snöigt ute, men humöret stiger i och med att löven slår ut så på sommaren mår jag som bäst. Min dröm är att någon gång, när jag bli äldre, flytta till Australien. Ett land jag blev förälskad i när jag besökte några vänner där. Men innan det så tänker jag prova vingarna i USA, vilket jag tror kommer bli sjukt awesome!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar vid 07:00 och kravlar mig upp ur sängen vid 07:05 ungefär. Sen är det skola som gäller till klockan 16:00, där jag tillbringar stor del att producera filmer av olika slag. När jag kommer hem är jag oftast helt slut och brukar tillbringa tiden tills mina föräldrar kommer hem med att se på olika TV-serier. Just nu har jag fastnat för en animeserie kallad One Piece (Sjukt bra). Jag tar också sång och pianolektioner varje vecka, så det blir till att öva på läxorna där ifrån också.

Varför ska personer följa din blogg?
Jadu, det finns ju många utbytesstudent bloggar, speciellt sådana om USA, men alla har sina egna kvalitéer. Min blogg kommer innehålla min upplevelse i ett så sanningsenligt perspektiv som det går. Jag hoppas att kunna inspirera andra att åka, för även om jag inte åkt ännu, är jag helt övertygad om att detta kommer bli ett av de bästa åren utav mitt liv. Följ min blogg om du vill se ett utbytesår ur en utåtriktad, nyfiken och flummig tjejs ögon!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag hade mycket svårt att lära mig engelska, så svårt att när jag gick i åttan hade jag IG-varning. Men sen åkte jag på en språkresa till Oxford, England och där någonstans började jag förstå. När jag kom tillbaka till skolan var inte engelska lektionerna piss tråkiga längre, de var faktiskt helt okej. Det var när jag insåg att engelskalektionerna inte längre var någon utmaning, som jag bestämde mig för att jag ville åka som utbytesstudent. Jag ville utmana mig själv på ett nytt sätt och få prova mina engelskakunskaper på riktigt. Efter det har min längtan att få åka iväg bara vuxit och vuxit och nu kommer jag snart explodera om jag inte får åka snart hahaha! :D

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Först ville jag åka till Australien, men sen när jag funderade mer på det så insåg jag att Australien var ett land jag ville åka till och bo på riktigt någon gång, inte bara ett år. USA var också mycket lockande och därav blev det USA. Jag valde att inte göra något regionsval, dels för att det kostade ganska mycket mer och dels för att jag är övertygad om att jag kommer ha det bra vilken delstat jag än hamnar i. :)

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag har inte så många rädslor faktiskt, kanske låter kaxigt och självsäkert eller något men jag har inte riktigt haft tid att tänka över sånt! Någon jag faktiskt är rädd för dock är att komma hem igen. Jag är säker på att det kommer bli jätte bra, men jag förnekar inte att jag tycker det är lite läskigt att börja i en annan klass och ta studenten med människor som redan känt varandra i två år och så kommer jag in där som värsta inkräktaren lol. Den rädslan börjar dock försvinna, för jag har börjat umgås med dem som kommer gå i den klassen.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få min placering, att få komma dit och träffa nya människor. Att få äta donuts :3

Vad längtar du efter just nu?
Att få veta vart jag ska i USA och sommarlov!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Båda

CommentsKloka ord från Elvira Garp

Bry dig inte om vad andra tänker och tycker om dig, det ända som faktiskt räknas i slutändan är att du själv är nöjd med dig själv.

sponsorBesök bloggen
Elvira Garps blogg