START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Emelie Hansen


Emelie Hansen photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Australien Australien flagga
Organisation: EF

Intervju med Emelie Hansen

Vem är du?
Jag skulle väl säga att jag är en ganska vanlig tonåring. Vänner, pojkvän och familj umgås jag mycket med. Plugget går jag i på Södermalm i Stockholm och tränar gör jag efter skolan. Klämmer även in lite bakning, musik, matlagning, fester och middagar så får ni väl en liten bild av det jag sysslar med. Stora drömmar om framtiden finns även i mitt huvud.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag är väl helt ärligt rätt tråkig just nu. Skola, träning, umgänge, plugg och mat är väl det som jag gör mest i veckorna. Lite jobb då och då på helger, och sen är man ju inte i skolan och då blir allt mycket roligare.

Varför ska personer följa din blogg?
Om de är intresserade, det finns inget tvång här inte! Nej men om de är intresserade över att få höra en personlig röst från hur det är att vara utbytesstudent. Det är inte alltid enkelt och man har många dalar, dalar som jag delar med mig av i bloggen och som man kan finna stöd i. Om de vill höra hur min vardag ser ut på andra sidan jordan, vilka erfarenheter jag får, hur min vardag ser ut, hur mycket jag mognas o.sv. Jag vill vara en inspiration till att se både det positiva och negativa med att vara utbytesstudent och verkligen visa upp den ärliga sidan som alla kan finna stöd i om man vill åka som utbytesstudent, eller ska åka.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det har väl under några år varit något som växt i mig och i somras växte den viljan sig otroligt stark. Så jag beställde hem lite kataloger från de olika organisationerna och en vecka senare satt jag på en intervju. Lite spontant just då, men det är det absolut bästa beslutet jag någonsin tagit.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag funderade länge mellan USA och Australien men sedan sa magkänslan Australien. Dels för att man har så förutfattade meningar om USA och att det känns som man vet så mycket om USA medan Australien för mig var något mer okänt. Så jag kollade upp lite om Australien och kände att det var mycket mer “jag” och sedan kändes det bara rätt. Jag har däremot inte valt regionsval och för mig var det självklart. Jag vill hellre få en bra värdfamilj som passar mig än lägga så mycket energi på vart jag skulle hamna.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Oj, det har definitivt varit om jag har sårat någon för mitt val att åka men det har jag fått veta att så är det inte. Sen har det också varit om mina vänner och kära kommer finnas kvar när jag kommer hem, eller om jag kommer förlora någon, vilket jag också har fått lära mig att så är det inte heller. Alla som vill vara en del av mitt liv kommer att vara det. Den tredje rädslan är väl vilken värdfamilj jag kommer att få och om vi skulle passa bra ihop? För en vecka sedan fick jag dem och det känns så himla bra så I’m living on cloud nine!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Hur mycket jag kommer att utvecklas, hur kul jag kommer ha och hur mycket jag kommer lära mig om mig själv i både medgångar och motgångar. Och dessutom, att jag får en till familj och lär mig flytande engelska!!!

Vad längtar du efter just nu?
Att få träffa min värdfamilj och lära känna dem ännu mer! Att få vara i Australien! Att påbörja mitt livs största äventyr!

Om ni har några som helst frågor, tveka inte att fråga. Jag svara på allt!!!

Kommentarer

1 Matilda on Sep 9th, 2012 said:
hejhej jag är också en svensk utbytesstudent och åker med EF. var i australien bor du? jag bor i melbourne, och det skulle vara kul att träffa någon svensk hehe...
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport utan tvekan

Michael Jacksson eller Madonna?
Eehh…

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Ramlösa

Morgon eller kvällsperson?
Morgon

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller sandstrand?
Älskar båda

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Emelie Hansen

Följ dina drömmar, lev lyckligt, tvivla inte på dig själv och fortsätt alltid att kämpa. Tjatigt, men otroligt viktigt.

sponsorBesök bloggen
Emelie Hansens blogg