START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Emilie Gerber


Emilie Gerber photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Emilie Gerber

Vem är du? :)
Jag heter Emilie och bor i den svenska semesterdrömmen Simrishamn, som är en underbar liten hamnstad allra längst ner i Skåne. Är en varm, fräknig, sprallig, målmedveten och pladdrig 17-årig tjej utan syskon. Och nu när jag laddar upp inför läsåret 2011/2012 på andra sidan Atlanten kan jag även lägga till glad, ledsen, taggad, besvärlig, skakig, kaotisk, mammig och nollställd. But I love it!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Har nog aldrig njutit så mycket av sommarlov som jag gör just nu. Har med flit inget sommarjobb vilket ger mig extra mycket tid att spendera med mina fantastiska vänner, den sista värdefulla tiden innan vi skiljs åt. Natt som dag hänger vi på stranden, eller solar i någons sköna trädgård, cyklar hit och dit och sitter uppe tills solen går upp och somnar när vi egentligen borde vakna.

Varför ska personer följa din blogg?
Ska och ska… Därför att ni vill! Era fingrar dras automatiskt till e…m…i…lieusa.blogg.se

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag är en språkresetjej. Var på en tre veckor lång språkresa i södra Frankrike för tre år sedan och upptäckte hur sjukt kul det är att resa iväg ensam och träffa härliga människor man aldrig skulle träffa annars. Det här med att man bara lever en gång, det är ju sant! Så jag tänkte “vafan, nu köttar jag”.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA verkar så jäkla häftigt. Jag vill slänga mig in i den amerikanska vardagen och få uppleva USA på riktigt, på ett annat sätt än genom en intensiv tvåveckors semester. Detta känns lite mer värt än att kaaanske lyckas böka sig in i landet senare med green card och allt sånt struligt.

Jag struntade med flit i delstatsvalen eftersom jag vet att det enbart är spel för gallerierna och ger falska förväntningar som kan förstöra hela den härliga uppladdningen. Men jag hoppas få hamna någonstans där klimatet skiljer sig åt från Sverige.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att min familj är en hamburgarfamilj som kommer att göda mig så att jag får betala för två sittplatser på flygplanet hem.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få suga in alla nya intryck och få mina förutfattade meningar om High School spräckta/bekräftade. Träffa min värdfamilj, se mitt nya hus och ta den första promenaden runt omkring in the neighbourhood (som kommer sluta med att alla grannar får gå skallgång efter mig eftersom jag har ett så förpillat dåligt lokalsinne). Och framförallt ser jag fram emot att få lära känna nya amerikanska vänner!

Vad längtar du efter just nu?
Att få en placering så att jag kan ansöka om visum och få andas ut lite, känna att jag har koll på läget.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Chokladglass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Är nyfiken på Amerikansk football!

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Morgon

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Emilie Gerber

Varje vägg är en dörr.

Inga drömmar eller mål är omöjliga, man måste bara ge sig fan på att lyckas och hitta vägarna att ta sig dit man vill. Man ska ha roligt innan man drar gräsmattan över sig och de mest underbara, galna, härliga och oförglömliga ögonblicken i livet dyker upp när man tar tag i sina drömmar och gör verklighet av dem.

sponsorBesök bloggen
Emilie Gerbers blogg