START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Emma Ericsson


Emma Ericsson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Australien Australien flagga
Organisation: Rotary

Intervju med Emma Ericsson

Vem är du?
Jag är 18 år och bor i en lite mindre stad i Småland i ett hus vid en sjö, tillsammans med min mamma, pappa och lillebror.  Jag har precis avslutat mitt andra år på gymnasiet och har ett år kvar när jag kommer hem från Australien. Jag har väldigt många intressen och tycker mycket om att träna. Ända sedan jag var liten har jag tränat och tävlat i gymnastik, tills för ett litet tag sedan då jag tog en paus för att testa andra träningsformer så som styrketräning, bodypuump, bodycombat, lite boxning & löpning.
Mitt absolut största intresse är havet! Jag älskar i stort sätt allt som har med havet att göra! Har tagit dykcertifikat och upptäckt att dykning är den mest underbara sporten av alla!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag är ingen morgonpigg person & jag skulle inte överleva en dag utan frukost!
Så på morgonen tar jag mig god tid att vakna upp och att göra engod frukost. Där efter får jag oftast skynda mig väldigt mycket för att hinna i tid. Efter skolan brukar jag ibland hinna med ett träningspass innan jag åker hem och äter och tar itu med allt plugg. Och eftersom jag bli hyperpigg på kvällen så brukar jag komma på miljontals saker att göra innan jag slutligen somnar!

Varför ska personer följa din blogg?
Min blogg om mitt utbytesår kommer att vara mitt projektarbete i skolan. Ni kommer kunna se hur ett utbytesår kan se ut och jag kommer svara på ALLA frågor jag kan om hur det är att vara utbytesstudent. Jag vill hjälpa blivande utbytesstudenter och de som funderar på att åka! Sen tycker ja om att fotografera, som om all teknik är på min sida kommer ni få se en hel del bilder från mitt år också! De som följer bloggen får helt enkelt bestämma vad de vill att jag ska skriva om! :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Från början var det min äldre kusin som åkte med Rotary till USA ett år, där efter har hon berättat om hur roligt det var! Så jag har ända sedan jag var liten velat åka iväg. När jag började gymnasiet och allt var nytt och spännande, så det blev det att denna dröm “glömdes bort” Tills i höstas då jag insåg att jag redan är halvvägs in i gymnasiet och inte har en aning om vad jag vill göra sen.
Jag kände också att det är NU man har chansen att åka på något som det här, inte sen! Det är nu man har möjligheten att gå på ett High school, bo hos en familj, ta del av deras livsstil och kultur i ett alldeles nytt och främmande land!

Vad fick dig att välja Australien?
Många många anledningar!
Till att börja med naturen som skiljer sig från alla andra länder. Australien har allt! Oändlig öken, regnskog, stora gröna berg, snö, korallrev och massor av stränder! Klimatet passar mig perfekt! Varmare somrar och vintrar utan snö! Llivsstilen som tillskillnad från sverige verkar vara mer avslappnad. Den engelska dialekten är ju helt underbar! Sen är det ju lite spännande med alla djur som finns i Australien som man tidigare bara sett på TV eller ZOO. Att få gå på ett High School och bära skoluniform ska också bli riktigt roligt! Australien har en kultur som skiljer sig från alla andra länder! sist men inte minst lockade ju havet, stränderna och dykningen!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Den största rädslan just nu är hur jag ska få med mig all packning för ett helt år.. i en 20 kgs väska! Jag är också lite rädd att inte mitt visum ska bli klart i tid så att jag inte får komma in i landet och följa med flygplanet hem till Sverige igen.. ;)
Något som kommer bli en av de större rädslorna sen är förmodligen giftiga spindlar! Om de får för sig att bosätta sig i mitt rum, eller mina skor!!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot ALLT!!! 
Bo i ett nytt främmande land, ta del av en ny kultur och livsstil, få klara mig på egen hand, alla människor man kommer träffa och lära känna, prata engelska varje dag i ett år, det är så väldigt mycket saker jag ser fram emot just nu!!!

Vad längtar du efter just nu?
Att stiga av planet på Sydneys flygplats och att få träffa min första värdfamilj!!!!!

Kommentarer

1 Lazie on Jul 14th, 2012 said:
Vad skf6nt ff6r er!! Och vilken undbrear bild pe5 gullungen =)btw, allt som har med ff6rse4kringskassan att gf6ra e4r tyve4rr mindre bra.. bara massa strul..Ha en undbrear helg nu!Kramkram
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Dykning!!!

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson!

Windows eller Mac?
Mac!

Snö eller strand?
STRAND!!!

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Emma Ericsson

“ 20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”
- Mark Twain

Detta är mitt absoluta favoritcitat och jag tycker det passar mycket bra just nu! För jag är så glad att jag tog chansen att åka iväg till Australien i ett år och jag hade garanterat ångrat mig enormt mycket flera gånger om, ifall jag inte hade åkt.
Så passa på att uppfylla dina drömmar, NU! för allt går om man bara vill, tillräckligt mycket!!

sponsorBesök bloggen
Emma Ericssons blogg