START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Emma Tullsten


Emma Tullsten photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Emma Tullsten

Vem är du?
Jag heter Emma och går andra året på naturvetenskapsprogramet i Göteborg för tillfället, men är så himla skoltrött nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jag är nog en lite konstig person som för tillfället gillar att rida, spela piano, spela tennis, umgås med mina underbara vänner, titta på Pretty little liars, stalka One Direction och massa massa mer! Ni får helt enkelt följa min blogg för att få reda på mer om mig.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går motvilligt upp efter ibland upp till en timmes snoozande och får därför skynda mig jättemycket till bussen. Sen åker jag till skolan och har lektioner som vanligt men det brukar ändå bli lite crazy moments och galna skrattattacker in emellan för jag har världens bästa klasskompisar. Efter skolan så kanske jag hittar på något kul med mina kompisar, kanske åker och rider, spelar piano eller nått sånt eller så åker jag bara hem direkt. Väl hemma så tänker jag att jag borde göra läxor men jag fastnar allt för ofta (alltid) framför något annat och sen kommer jag i säng alldeles för sent!

Varför ska personer följa din blogg?
Jag tror att min blogg kan bli intressant att följa eftersom jag ska på bästa möjliga sätt försöka dela med mig av mitt liv och hur det är att vara utbytesstudent i USA. Jag själv har följt massor av utbytesbloggar under dem senaste åren så jag ska väll bara försöka mixa ihop alla egenskaper hos mina favoritbloggar till en blogg jag själv skulle velat läsa. Något som är viktigt tror jag är att vara så ärlig som möjligt så det ska jag försöka vara. Och sen planerar jag att göra ett par videoinlägg också för det är roligt!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min pappa var utbytesstudent i USA för sisådär 100 år sedan så det i kombination med att mina föräldrar alltid har uppmuntrat mig och mina syskon till att upptäcka världen när vi “blir stora” tände väll någon liten gnista. Men sen började jag läsa alla dessa broschyrer om språkresor och utbytesår man får hem i brevlådan, började läsa utbytesbloggar, hittade till utbytesstudent.se, fick världens utbytesmania, gick på massa infomöten och jag blev minst sagt helt såld på idén!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Även om jag drömde om Australien ett tag så har det alltid varit USA jag vill åka till! Jag har aldrig varit där men jag är så spänd på att få uppleva deras kultur på riktigt och inte bara genom det man ser på TV. Sen har jag alltid gillat high school filmer så jag ville få chansen att uppleva allt det amerikanska med schoolspirit, klubbar, röda skåp och gula skolbussar helt enkelt! När det kommer till regionsval så åker jag med YFU där man inte har möjlighet att välja en speciell region men jag ser det bara positivt! Jag vill bli överraskad och komma någonstans dit jag aldrig annars skulle komma till och så tycker jag det är viktigare att få en värdfamilj som passar än att komma till en specifik stat. Sen är det spännande att inte ha någon som helst aning vart man kommer hamna!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Ärligt talat så är jag ganska rädd för det mesta just nu men mest rädd är jag för att inte värdfamiljen kommer kännas rätt och för att jag inte ska få några kompisar! Jag är liksom rädd för hela den första tiden: att inte göra ett bra första intryck, att allt blir awkward, att få hemlängtan och känna att ingenting känns rätt, första tiden med värdfamiljen, att inte kunna uttrycka sig på engelska, att inte kunna vara sig själv, att känna sig utanför, att börja highschool, att skapa nya vänner - ALLT SÅNT!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot när man har kommit in i vardagen där borta och bara lever som en riktig amerikansk tonåring, att bli grym på engelska, att få många nya vänner (förhoppningsvis!) och allt sånt! Jag försöker dock att inte ha så mycket förväntningar utan bara se hur det blir. Allas år blir ju helt olika på många sätt och vis, man skapar själv sitt eget individuella år men jag ska försöka göra det till det bästa och mest lärorika någonsin!

Vad längtar du efter just nu?
Jag ser fram emot att sluta skolan även om det bara är allt skolarbete jag vill bli av med för sen ska jag jobba nästan hela sommaren och jag får panik när jag tänker på att jag ska lämna min underbara klass! Jag hoppas också på att snart få det där samtalet som kommer till varje utbytesstudent när de minst anar det angående med vem och vart de ska spendera sitt utbytesår. Sen längtar jag efter några lediga dagar med familj och vänner innan det bär av till USA som jag såklart ser jättemycket fram emot också!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Landsbygd

CommentsKloka ord från Emma Tullsten

I’d rather look back at my past and say: “I can’t believe I did that” instead of saying “I wish I did that”.

What doesn’t kill you makes you stronger

Be yourself, everyone else is already taken - Oscar Wilde

You gotta live hardcore to be hardcore - Liam Payne

sponsorBesök bloggen
Emma Tullstens blogg