START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Erika Augustsson


Erika Augustsson photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Erika Augustsson

Vem är du?
Jag är en tjej på 17 år som älskar att upplva nya saker. Jag vill hinna uppleva så många olika kulturer som möjligt i mitt liv. Jag älskar att resa och vara med kompisar, jag längtar till att komma ut i världen och se mig omkring. Hemma i Sverige går jag Social Science program på kungsholmens Gymnasium i Stockholm, där vi har all undervisning på engelska, vilket är världens bästa språk enligt mig!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu är det sommarlov så jag jobbar nu för fullt med att samla pengar till USA. Jag går upp vid 5:30 för att ta mig till jobbet i stan, efter jobbet blir det att träffa kompisar, rida och ta vara på sista tiden med min familj. Det blir också en hel del tid som spenderas framför datorn för att läsa utbytesbloggar, chatta med andra utbytesstudenter och skriva mejl till min värdfamilj, och prata med kompisar som är på landställen.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag är alltid ärlig i min blogg och skriver om saker som jag skulle vilja kunna läsa om i utbytesbloggar. Jag kommer att skriva om både det positiva och negativa med utbyteslivet, jag kommer att skriva om min vardag och låta läsarna följa med mig på mitt år.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid velat bli utbytesstudent, min mamma var det när hon var liten och hon har fortfarande kontakt med sin familj. Jag har flera släktingar som har varit iväg så jag får höra massvis om livet som utbytesstudent. Desseutom vill jag komma iväg från mitt liv här för att få uppleva något nytt och stå på egna ben. Jag vill bli en del av en ny kultur och få nya erfarenheter.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag valde USA för att jag ville komma till ett land utanför Europa som talade engelska, först var tankarna inne på Australien, men deras skolår är helt annorlunda mot vårt och High School livet lockade väldigt mycket. Jag vill få se om min bild av amerikanare stämmer överens med verkligheten. Jag valde inte något region/delstatsval, jag tycker att det är viktigare med en familj som passar än klimatet där man hamnar.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Det jag är mest rädd för just nu är första skoldagen, hur kommer den att vara? Jag fruktar också tryouts för olika sporter. Jag är jättenervös för första mötet med värdfamiljen! Det jag inte heller ser fram emot är att få en amerikansk dialekt :P

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla upplevelser jag kommer att få. Självständigheten jag kommer att få uppleva och att bli en del av min värdfamilj, få nya kompisar och gå i High School.

Vad längtar du efter just nu?
Att komma iväg!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Varken eller

Morgon eller kvällsperson?
Kväll!

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Erika Augustsson

Vi får inga garantier när vi föds, och ibland måste man våga ta steget ut i tomma intet.

sponsorBesök bloggen
Erika Augustssons blogg